Notiks Zemessardzes 3. Latgales brigādes zemessargu pamatapmācības nometne

Militārās mācības
Sargs.lv
Zemessardze
Foto: Foto: vrsž. Gatis Indrēvics/Aizsardzības ministrija

No 13. februāra līdz 5. martam poligonā “Meža Mackeviči” Daugavpils novada Vaboles pagastā notiks Zemessardzes 3. Latgales brigādes organizētā zemessargu pamatapmācības nometne, kurā piedalīsies jaunie zemessargi no visām Zemessardzes 3. Latgales brigādes vienībām.

Zemessargi trīs nedēļu laikā Militārās pamatapmācības 1. līmeņa kursa ietvaros poligonā “Meža Mackeviči” apgūs ieroču un šaušanas apmācību, ierindas apmācību, topogrāfiju un orientēšanos, lauka kaujas iemaņas, fizisko sagatavotību un citus militārās apmācības priekšmetus. Lauka nometnē zemessargi apgūs arī pirmās palīdzības kursu, iegūstot apliecību par tā pabeigšanu. Apmācību teorētiskās un praktiskās nodarbības vadīs instruktori no 3. Latgales brigādes štāba un bataljoniem, kā arī citām Zemessardzes vienībām.

Šāda līmeņa apmācības notiek lauka nometņu veidā, lai koncentrētu pieejamos personāla, materiāli tehnisko līdzekļu un finanšu resursus.

Visā nometnes laikā īpaša uzmanība tiks pievērsta drošībai un tiks ievērotas Covid – 19 izplatības ierobežošanai noteiktās prasības, tostarp – pirms piedalīšanās apmācībās dalībniekiem un personālam būs jāuzrāda negatīvs Covid - 19 analīžu tests, kas veikts ne vēlāk kā 48 stundas pirms apmācību procesa uzsākšanas.

Iedzīvotāju ievērībai!
Daugavpils novada Vaboles pagastā militārā poligona “Meža Mackeviči” teritorijā un tuvākajā apkārtnē līdz 5. martam pa autoceļiem pārvietosies militārā tehnika, karavīri un zemessargi.
Mācību laikā tikai poligonā tam īpaši paredzētās vietās tiks izmantota mācību un kaujas munīcija. Poligona apkārtnē iespējami pārvietošanās ierobežojumi un būs izvietots drošības apķēdējums. Poligona teritorijā aizliegts aiztikt jebkādu munīciju, tās sastāvdaļas vai aizdomīgus priekšmetus. Atrodot tos, apzīmējiet priekšmeta atrašanās vietu un nekavējoties ziņojiet poligona administrācijai, zvanot uz tālruņa numuru 27883109.

Zemessardze ir skaitliski lielākā Nacionālo bruņoto spēku vienība un valsts aizsardzības pamats. Zemessardze ir pārstāvēta visā Latvijā – Zemgalē, Latgalē, Vidzemē un Kurzemē. Šodien vairāk nekā 8300 pašaizliedzīgu Latvijas pilsoņu no savas pamatnodarbošanās – darba vai studijām – brīvajā laikā jau ir apguvuši un turpina pilnveidot prasmes un iemaņas, kas nepieciešamas mūsu valsts aizsardzībai. Zemessargi pilda ne tikai militārus uzdevumus, bet arī veic visai sabiedrībai svarīgus uzdevumus, piemēram, sniedz atbalstu pazudušu cilvēku meklēšanā, iznīcina sprādzienbīstamus priekšmetus, piedalās glābšanas darbos u.c.. 

Lai pievienotos Zemessardzei,  kandidātam ir jābūt Latvijas pilsonim no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, bez kriminālās sodāmības, atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību. Pieteikuma iesniegšanai kandidātam jāsazinās ar dzīves vai studiju vietai tuvāko Zemessardzes vienību, zvanot uz tālruņa numuru 1811, rakstot uz e-pasta adresi esizemessargsatmil [dot] lv vai personīgi ierodoties vienībā.

Uzzini vairāk tīmekļvietnē www.zs.mil.lv !

Dalies ar šo ziņu