Igaunijas Aizsardzības spēki trenē teritoriālās aizsardzības vadību

Militārās mācības
Sargs.lv/ERR.ee
Igaunija
Foto: Foto: Err.ee

Aizvadītajā nedēļā noslēgušās Igaunijas Aizsardzības spēku mācības ”Decisive Lancer”, kurās vienības trenēja teritoriālās aizsardzības vadību un sadarbību ar civilajām struktūrām.

Mācību vadītājs ģenerālmajors Idreks Sirels sacīja, ka teritoriālās aizsardzības nodaļas veido daļu no Aizsardzības spēku komandstruktūras, attīstoties vai eskalējoties krīzei. Sirels piebilda, ka teritoriālās nodaļas var nodrošināt situācijas apzināšanu visā Igaunijā un palīdzēt civilajām un militārajām struktūrām.

Teritoriālo nodaļu vadītāji bija ieplānojuši dažādus uzdevumus mācību agrīnajai fāzei. Nedēļas nogalē mācību vadītāji deva dažādas situācijas, kuras bija jārisina un kurās bija jāiesaista vienības.

“Šīs mācības trenē mūsu komandstruktūru, kā vadīt mūsu teritoriālās aizsardzības vienības kara laikā. Mācības ir gājušas ļoti labi Ziemeļu teritoriālās aizsardzības nodaļā. Mēs esam panākuši labu kaujas ritmu un spējam veikt uzdevumus,” sacīja Ziemeļu Teritoriālās aizsardzības nodaļas komandieris pulkvedis Kalevs Koidumē.

Mācībās bija iesaistītas arī dažādas civilās un militārās struktūras, lai praktizētu krīzes un kara laika vadību un sadarbību. “Mācības dod mums ļoti vērtīgu pieredzi par to, cik labi mēs varam vadīt situācija gan vispārējā līmenī, gan attiecībā uz to, kā vienības var atbildēt un reaģēt atkarībā no situācijas, vienlaikus sadarbojoties ar partneriem no civilajām struktūrām,” skaidroja ģenerālmajors Sirels.

Mācības “Decisive Lancer 2020” sākās oktobra pirmajā pusē un sasniedza kulmināciju komandcentra treniņā 23.-25.oktobrī. Teritoriālās aizsardzības nodaļu štābi pirmo reizi ir galvenie dalībnieki šādās mācībās.

Mācībās kopā piedalījās 300 dalībnieku no Igaunijas Aizsardzības spēkiem, Aizsardzības līgas un civilajām struktūrām.

Dalies ar šo ziņu