Ādažu poligonā norisināsies ikgadējās tanku kaujas šaušanas mācības “Iron Spear 2020”

Militārās mācības
Sargs.lv
Iron Spear
Foto: Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

No 10. līdz 14. oktobrim Ādažu bāzē norisināsies ikgadējās tanku kaujas šaušanas mācības “Iron Spear 2020”, kurās piedalīsies Baltijas valstīs un Polijā izvietoto NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu karavīri un militārā tehnika.

Mācības “Iron Spear” ir daudznacionālas tanku kaujas šaušanas mācības, kurās piedalās Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā izvietoto NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu karavīri, un tās tika aizsāktas 2018.gada oktobrī.

Mācībās piedalīsies aptuveni 50 bruņutehnikas vienības, un to mērķis ir pilnveidot sabiedroto bruņoto spēku sadarbību un savietojamību, un veikt tanku kaujas šaušanas vingrinājumus.

Image
Iron Spear
Foto: Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija
Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

2016. gadā NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm.

Ārvalstu karavīru ierašanās Latvijas teritorijā tiek nodrošināta, ņemot vērā Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktās prasības.

Image
Iron Spear
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija
Iedzīvotāju ievērībai!

Nacionālie bruņotie spēki vērš uzmanību, ka mācību laikā no 11. oktobra plkst. 6 līdz 14. oktobra plkst. 22 Ādažu poligonā notiks tanku kaujas šaušanas treniņi diennakts gaišajā un tumšajā laikā.
Aicinām iedzīvotājus nesatraukties un ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām. Mācībās radītais troksnis netiek uzskatīts par industriāli radītu troksni un līdz ar to netiek ierobežots laikā un vietā, ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam.
Iespēju robežās operatīvā informācija par Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto aktivitātēm ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija, Facebook lapā @Latvijasarmija, kā arī regulāro spēku un Zemessardzes vienību sociālo tīklu profilos.

Dalies ar šo ziņu