Aizsardzības ministrijas ēku kompleksā notiks militārās mācības

Militārās mācības
Sargs.lv
Aizsardzības ministrija
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

No 5. līdz 9. oktobrim Aizsardzības ministrijas ēku kompleksā K. Valdemāra ielā 10/12, Rīgā un tam pieguļošajā teritorijā notiks Aizsardzības ministrijas rīkotas militārās mācības.

Aizsardzības  ministrija vērš uzmanību, ka militāro mācību laikā, patrulējot ap Aizsardzības ministrijas ēku kompleksu, būs redzami karavīri un zemessargi pilnā kaujas ekipējumā ar ieročiem, un aicina Rīgas iedzīvotājus un viesus neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos. Tāpat var tikt īslaicīgi ierobežota gājēju kustība pie Aizsardzības ministrijas ēku kompleksa uz K. Valdemāra ielas, Elizabetes ielas un Skolas ielas.

Mācību laikā netiks izmantota kaujas munīcija, bet var tikt izmantota mācību munīcija, kā arī trokšņu un dūmu granātas.

Iedzīvotāju ievērībai!

Nacionālajos bruņotajos spēkos arī oktobrī turpinās intensīva rudens militāro mācību sezona. Mācību un vingrinājumu laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietosies gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lidos militārās lidmašīnas un helikopteri.
Aizsardzības ministrija aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem. Mācībās radītais troksnis netiek uzskatīts par industriāli radītu troksni un līdz ar to netiek ierobežots laikā un vietā, ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam.
Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Bruņotie spēki aicina ar izpratni izturēties pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. Militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs.

Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Latvijas gaisa telpā militāro kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam.

Iespēju robežās operatīvā informācija par Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto aktivitātēm ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija.

Dalies ar šo ziņu