Pie Francijas krastiem notiks NATO jūras mācības “Dynamic Mariner”

Militārās mācības
Sargs.lv/NATO.int
NATO jūras grupa
Foto: Foto: NATO.int

No 28. septembra līdz 8. oktobrim septiņas NATO dalībvalstis piedalīsies alianses rīkotajās militārajās mācībās “Dynamic Mariner”, kas notiks pie Francijas krastiem. Mācībās tiks pārbaudīta NATO Reaģēšanas spēku jūras komponente un tās savietojamība un sadarbība sabiedroto valstu starpā, ziņo NATO oficiālā ziņu vietne “NATO.int”.

Plānots, ka mācībās piedalīsies 31 kuģis, viena zemūdene, trīs jūras patruļlidmašīnas un citi gaisa resursus un militārais personāls no Beļģijas, Francijas, Grieķijas, Itālijas, Nīderlandes, Spānijas un Amerikas Savienotajām Valstīm.

“Dynamic Mariner” ir NATO Jūras pavēlniecības organizēts vingrinājums, kurā iesaistīta gan NATO 1. pastāvīgā jūras spēku grupa (SNMG1), gan NATO 2. pastāvīgā jūras spēku grupa (SNMG2), gan arī citi NATO pastāvīgie spēki, kas ir atbalsts alianses kopējai drošībai.

Image
NATO jūras grupa
Foto: Foto: NATO.int
Foto: NATO.int

NATO jūras komponente, kas ietilpst NATO Reaģēšanas spēku sastāvā, līdzīgi kā Sauszemes un Gaisa spēku komponente, ir pastāvīgā gatavībā tūlītēji reaģēt, ātri apvienojot dežūrā esošās sabiedroto valstu nacionālās vienības, lai dotos uz norādīto operācijas vietu.

Par spīti Covid-19 radītajiem izaicinājumiem, NATO ar regulāru militāro mācību palīdzību uztur nemainīgi augstas kaujas spējas, lai nodrošinātu sabiedroto valstu aizsardzību un drošību.

Tajā pašā laikā NATO norāda – daudzi vingrinājumi ir modificēti, lai pēc iespējas izvairītos no tikšanās klātienē, taču NATO spēki paliek modri un nepieciešamības gadījumā gatavi ātri reaģēt, lai novērstu jebkādus apdraudējumus alianses dalībvalstīm.

Dalies ar šo ziņu