Zemgalē un Rīgas apkārtnē norisināsies militārās mācības “Sudraba Bulta 2020”

Militārās mācības
Sargs.lv
CVRT
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

No 21. septembra līdz 4. oktobrim Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikla “Namejs 2020” ietvaros notiks Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes mācības “Sudraba Bulta 2020”.

Mācību ietvaros Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde pārbaudīs un pilnveidos vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevuma izpildei, kā arī notiks NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas jaunās rotācijas sertifikācija.

Militārās mācības “Sudraba bulta 2020” norisināsies Zemgalē un Pierīgā.

Image
Sudraba bulta
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija
Foto: Aizsardzības ministrija

No 21. līdz 26. septembrim intensīvākas mācību aktivitātes būs Rundāles, Ķeguma, Vecumnieku, Baldones, Iecavas, Bauskas, Jelgavas, Ozolnieku, Olaines un Ķeguma novadu teritorijās.

Savukārt no 26. septembra līdz 4. oktobrim Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde darbosies Ādažu poligonā un Ādažu, Carnikavas, Saulkrastu, Sējas, Inčukalna un Garkalnes novados. Tāpat atsevišķi vingrinājumi tiks veikti Rīgā, un caur galvaspilsētu Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde virzīsies uz mācību norises vietām un atpakaļ, kā arī mācību ietvaros sniegs atbalstu Zemessardzes 1. Rīgas brigādei.

Militārajās mācībās piedalīsies vairāk nekā 3000 karavīru no Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes, NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas, un sadarbības partneri no Igaunijas, Polijas un ASV.

Militāro mācību uzdevumi tiks veikti uz iepriekš saskaņotiem valstij un pašvaldībām, kā arī juridiskām un privātām personām piederošas zemes īpašumiem.

Jau ziņots, ka no 15. augusta līdz 4. oktobrim, visā Latvijā norisinās Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikls “Namejs 2020”, lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros. 

Image
Sudraba bulta
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija
Foto: Armīns Janiks/ Aizsardzības ministrija

Militāro mācību ciklā “Namejs 2020”  vienotā scenārijā apvienotas Nacionālo bruņoto spēku vienību rudens lauka taktiskās mācības, tostarp Mācību vadības pavēlniecības mācības “Wise Adder”, Nodrošinājuma pavēlniecības mācības “LOGEX/RSOMEX”, Jūras spēku mācības “Flotex”, Zemessardzes brigāžu mācības “Zobens”, Štāba bataljona mācības “Zibens”, Gaisa spēku mācības “Gaisa dūre”, Militārās policijas mācības “Kodols” un Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes militārās mācības “Sudraba bulta”.

Militāro mācību cikla “Namejs 2020” uzdevumi ir izvērtēt un pilnveidot Bruņoto spēku komandvadības sistēmu, stiprināt sadarbību starp vienībām,  Iekšlietu ministrijas struktūrām un pašvaldībām, pārbaudīt un pilnveidot apgādes jautājumus, kā arī pārbaudīt un pilnveidot gaisa un sauszemes operāciju integrācijas procedūras.

Image
Sudraba bulta
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija
Foto: Armīns Janiks/ Aizsardzības ministrija

Militāro mācību cikls “Namejs 2020” norisinās divās fāzēs – augustā un septembra pirmajā pusē trenēja darbību hibrīdapdraudējuma apstākļos, savukārt septembra otrajā pusē un oktobra sākumā tiks izspēlēts konvencionālā apdraudējuma scenārijs. 

Militāro mācību ciklā “Namejs 2020” piedalās Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīri, zemessargi, rezerves karavīri, tostarp Latvijas pilsoņi, kas apgūst rezervistu militārās apmācības kursu, Aizsardzības ministrijas darbinieki un Iekšlietu ministrijas struktūru personāls – Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Ieslodzījumu vietu pārvaldes darbinieki.

Kopā militāro mācību ciklā “Namejs 2020” piedalās aptuveni 7000 dalībnieku.

Dalies ar šo ziņu