Nedēļas nogalē Vidzemē notiks Zemessardzes mācības

Militārās mācības
Sargs.lv
Zobens 2020
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Sākot jau no 11. septembra līdz pat svētdienai, 13. septembrim, Gulbenes, Apes, Alūksnes un Limbažu novados notiks Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 25., 27., un 31.kājnieku bataljona mācības, kurās zemessargi un karavīri gatavosies Zemessardzes gada lielākajām mācībām “Zobens 2020”, trenējot gaidāmo mācību scenārijā noteiktos uzdevumus. 

Mācības notiks iepriekš ar īpašniekiem saskaņotās vietās, turklāt uzdevumu izpildes laikā tiks lietota tikai mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kuri rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Taču arī šajā gadījumā - Zemessardzes 2. Vidzemes brigāde iedzīvotājus aicina - ja šī mācību munīcija tiek atrasta, to neaiztikt.

Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos pa ielām, ceļiem un  mežiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu. Cilvēku sapratne tiek lūgta arī par iespējamajiem īslaicīgiem satiksmes kustības apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem vai  mācību uzdevumu izpildi.

Jau ziņots, ka no 25. līdz 27. septembrim Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikla “Namejs 2020” ietvaros Vidzemē notiks Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes lauka taktiskais vingrinājums “Zobens 2020”, kurā piedalīsies vairāk kā 1000 zemessargu un to laikā tiks pārbaudīta bataljonu spēja veikt uzdevumus konvencionālā apdraudējuma gadījumā. 

Dalies ar šo ziņu