ASV armija Igaunijā aizvadījusi artilērijas raķešu šaušanas treniņus

Militārās mācības
Sargs.lv/ Stars and Stripes
MLRS
Foto: Foto: Ryan Barnes/ U.S. Army

ASV armijas vienīgā Eiropā izvietotā artilērijas brigāde Igaunijā Tapas poligonā nedaudz vairāk kā 100 kilometru attālumā no Krievijas aizvadījusi vairāku dienu kaujas šaušanas mācības, sakaitinot Maskavu, bet pārliecinot par uzticamību Baltijas sabiedrotos, raksta ASV izdevus “Stars and Stripes”.

Šī bija pirmā reize, kad ASV Armijas 41. Lauka artilērijas brigāde aizvadīja kaujas šaušanas mācības ārpus Vācijas.

Igaunijas aizsardzības ministrs Jiri Luiks savā paziņojumā uzsvēra, ka ASV bruņotie spēki, Igaunijā rīkojot artilēristu mācības “Rail Gunner Rush”, atveduši uz Igauniju tehnoloģiski augsti attīstītas ieroču sistēmas, nosūtot skaidru vēstījumu citiem, ka ASV uzticība Baltijas valstu drošībai ir nelokāma.

Image
MLRS
Foto: Foto: Ryan Barnes/ U.S. Army
Foto: Ryan Barnes/ U.S. Army

Savukārt Krievijas oficiālie pārstāvji nodēvējuši mācības “Rail Gunner Rush” par provokatīvām un ārkārtīgi bīstamām reģionālajai stabilitātei.  “Te rodas retorisks jautājums – kā reaģētu amerikāņi, ja šāda šaudīšanās notiktu pie ASV robežām,” teikts Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālajā paziņojumā, kas publicēts Krievijas vēstniecības “Facebook” kontā Vašingtonā.

Image
MLRS
Foto: Foto: Ryan Barnes/ U.S. Army
Foto: Ryan Barnes/ U.S. Army

 

Tikmēr ASV bruņotie spēki Eiropā savā paziņojumā norāda, ka šīs mācības nav piesaistītas nevienam konkrētam notikumam Baltijas reģionā. Mācību mērķis ir pārbaudīt 41. Lauka artilērijas brigādes spējas, gatavību un savstarpējo sadarbību ar citiem spēkiem, tostarp NATO sabiedrotajiem.

“Krievijas izteiktā kritika tikai norāda, ka mūsu austrumu kaimiņi rūpīgi seko līdzi šīm mācībām,” piebilda Igaunijas aizsardzības ministrs.

Dalies ar šo ziņu