Alūksnē notiek Nacionālo bruņoto spēku komunikācijas jomas speciālistu apmācība

Militārās mācības
Sargs.lv
Alūksne
Foto: Foto: srž. Anita Krieķe-Jermacāne

No 2. līdz 9.augustam Alūksnē notiek komunikācijas jomas speciālistu apmācība, lai pilnveidotu viņu profesionālo sagatavotību un sagatavotos Nacionālo bruņoto spēku militārajām mācībām “Namejs 2020”. Apmācībā piedalās karavīri, zemessargi, civilie darbinieki un rezerves karavīri no visām Zemessardzes un Nacionālo bruņoto spēku vienībām.

Apmācību pirmajā dienā, uzsverot komunikācijas spējas attīstības nozīmi, dalībniekus uzrunāja Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks operacionālajos jautājumos brigādes ģenerālis Georgs Kerlins un Kanādas Bruņoto spēku pārstāvniecības Latvijā komandiera vietnieks pulkvežleitnants Džeremijs Guvro (Jeremie Gauvrau).

Kopā ar jomas profesionālā dienesta karavīriem, mācībās kā apmācāmie un kā pasniedzēji piedalās vairāki zemessargi, kuri ir Latvijas vadošie mārketinga, komunikācijas un sabiedrisko attiecību eksperti, kā arī pārstāvji no NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra un Aizsardzības ministrijas.

Mācību uzdevumu veikšanai 8.augustā Alūksnē pa ielām pārvietosies Latvijas armijas transports un karavīri. Mācību laikā netiks lietoti ieroči, kā arī netiks radīts troksnis un ierobežota iedzīvotāju pārvietošanās.

Dalies ar šo ziņu