Krievijas kara flote Baltijas jūrā sāk vērienīgās mācības "Okeāna vairogs 2020"

Militārās mācības
Sargs.lv/Tass.ru
Krievija
Foto: Foto: REUTERS/ Scanpix

Krievijas Jūras spēki Baltijas jūrā sākuši vērienīgas militārās mācības “Okeāna vairogs 2020”, kuru laikā gaidāmi vērienīgi raķešu kaujas šaušanas treniņi, atsaucoties uz Krievijas aizsardzības ministriju, ziņo aģentūra "TASS".

Kopumā mācībās piedalīsies 30 dažādu klašu kuģu, jūras aviācijā, kā piekrastes karaspēka vienības, pretgaisa aizsardzības karaspēks un jūras kājnieki.

Kā aģentūrai norādījuši Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvji, mācību laikā tiks veikta kaujas šaušana ar virsma- virsma tipa  raķetēm un zenītraķetēm, kā arī artilērijas iekārtām.

Mācību pirmajā posmā Krievijas kara flotes kuģi atstāja savas patstāvīgās bāzēšanās vietas, lai dotos uz mācību norises rajonu. Paralēli tam tika piesaistīti pretmīnu kuģi, kuri pirms pārējo kuģu ierašanās noteiktajos rajonos veica pretmīnu pasākumus.

Savukārt šobrīd sākusies mācību pamata fāze, kurā kuģu apkalpes trenējas uzbrukuma atvairīšanā no jūras un gaisa. Tāpat tiek atstrādāti Krievijas kara flotes uzbrukuma scenāriji pretinieka kuģiem, zemūdeņu meklēšana un iznīcināšana, kā arī taktiskā desanta izsēdināšanas operācijas krastā.

Krievijas aizsardzības ministrija sola, ka pēc mācību noslēguma visi kuģi atgriezīsies savās pastāvīgās dislokācijas vietās.

Dalies ar šo ziņu