Mērsragā norisināsies mācības “National Oilex 2020”

Militārās mācības
Sargs.lv
Jūras spēki
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Mērsraga ostā un ārējā reidā jūrā norisināsies Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta organizētās naftas piesārņojuma seku likvidācijas mācības “National Oilex 2020”.

Mācību mērķis ir uzturēt un pilnveidot gatavību reaģēt uz vides piesārņojuma incidentiem jūrā un ostu akvatorijās, lai spētu efektīvi ierobežot piesārņojumu un iespējami ātri  novērstu kaitējumu videi. Mācību laikā tiks izvietotas piesārņojumu norobežojošās barjeras un imitēta naftas plankuma savākšana ar speciālu aprīkojumu.

Mācību ietvaros tiks saņemts trauksmes signāls Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrā, un seku novēršanā iesaistīsies Patruļkuģu eskadras Jūras incidentu novēršanas vienība, štāba un apgādes kuģis A-90 “Varonis”, krasta apsardzes kuģis KA - 14 “Astra” un Mērsraga ostas pārvalde. Mācību norisi novēros Pasaules dabas fonda, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts vides dienesta un Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja pārstāvji, kā arī brīvprātīgie novērotāji.

Krasta apsardzes dienests ik gadu sadarbībā ar Latvijas ostām, rīko piesārņojuma novēršanas vingrinājumus. Šādi vingrinājumi ir nozīmīgs priekšnosacījums, lai uzturētu un pilnveidotu Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku spēju likvidēt jūrā notikušo avāriju sekas, tajā skaitā novērst naftas produktu piesārņojumu.

Dalies ar šo ziņu