Vairāk nekā 80 Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes zemessargi uzsāks pamatapmācību

Militārās mācības
Sargs.lv
2.Vidzemes brigāde
Foto: Foto: Zemessardzes 2.Vidzemes brigāde

Alūksnes novada “Meža Strautiņos” vairāk nekā 80 jaunie zemessargi uzsāks zemessargu militārās pamatapmācības neintensīvo kursu, ko organizē Zemessardzes 2. Vidzemes brigāde.

Mācībās piedalīsies jaunie zemessargiem no visiem 2.Vidzemes brigādes bataljoniem – 22., 25., 27., 31. kājnieku un 54. inženiertehniskā bataljona.

Apmācību laikā zemessargi apgūs militārās pamatiemaņas sešos apmācību blokos nedēļu nogalēs. Zemessargi uz mācībām ieradīsies piektdienu vakaros un zināšanas apgūs līdz svētdienu vakariem,

Kursa laikā zemessargi apgūs lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus, topogrāfiju, pirmo palīdzību, ierindas apmācību un citas prasmes. Tāpat zemessargiem būs arī iespēja uzlabot fizisko sagatavotību.

Šāda veida apmācību, kad vienlaicīgi neintensīvās apmācības ietvaros, militārās iemaņas apgūst visu piecu Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes bataljonu jaunie zemessargi, brigāde īsteno pirmo reizi.

Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes komandieris pulkvedis Mareks Ozoliņš uzsver: “Šādā veidā mēs zemessargiem dažādojam iespējas apgūt pamatapmācību. Brigādes štābs ir vadošais neintensīvās pamatapmācības organizēšanā, tādējādi atvieglojot bataljonu iesaist un ļaujot vairāk koncentrēties uz speciālistu un komandējošā sastāva apmācību.”

Pamatapmācības kurss ir obligāta prasība ikvienam zemessargam, un to ir iespējams apgūt divos veidos – brīvdienās vairāku mēnešu garumā vai vienkopus trīs nedēļu nometnē. Pēc pamatapmācības kursa sekmīgas beigšanas zemessargi var apgūt dažādas specialitātes, piemēram, ložmetējnieks, izlūks, karavīrs glābējs un citas. Ja zemessargs vēlas apgūt vadības prasmes un iegūt augstāku dienesta pakāpi, viņš var mācīties jaunākā instruktora un citos kursos.

Dalies ar šo ziņu