Latvijas karavīri un militārā tehnika Vācijā piedalās militārajās mācībās “Combined Resolve XIII”

Militārās mācības
Sargs.lv
CVRT
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Aptuveni 90 Latvijas karavīru un militārā tehnika piedalās ASV Armijas Eiropā vadītajās starptautiskajās militārajās mācībās “Combined Resolve XIII”, kas no 17. janvāra līdz 5. februārim norisinās Hohenfelsā un Grāfenvorā, Vācijā.

Latviju šajās starptautiskajās militārajās mācībās pirmo reizi pārstāvēs Sauszemes spēku 2. Mehanizētais kājnieku bataljons. Līdz šim mācībās piedalījās 1. Mehanizētais kājnieku bataljons.

Kā stāsta 2. Mehanizētā kājnieku bataljona komandieris pulkvežleitnants Uldis Gūtmanis, dalība mācībās “Combined Resolve XIII” sniedz iespēju uzturēt un pilnveidot rotas taktisko manevru spējas, tostarp spēju veikt aizsardzības un uzbrukuma operācijas, kā arī pilnveidot kaujas un uguns atbalsta spējas.

“Dalība šajās mācībās ir loģisks turpinājums Sauszemes spēku mehanizācijas procesam. Mēs esam tie, kuri saņēmuši šos “CVR(T)” transportlīdzekļus, ir iegūtas teorētiskas zināšanas, un Vācija ir lieliska platforma , kur kopā ar sabiedrotajiem varam trenēt un attīstīt bataljona kaujas spējas, tādējādi arī stiprinot brigādes kopējos spēkus,” stāsta pulkvežleitnants U. Gūtmanis.

Militārajās mācībās Vācijā piedalīsies arī 21 kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņumašīna “CVR(T)” un kaujas atbalsta tehnika no Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 2. Mehanizētā kājnieku bataljona.

Starptautisko militāro mācību mērķis ir veicināt reģionālo stabilitāti un drošību, daudznacionālā vidē pilnveidojot sabiedroto un partnervalstu bruņoto spēku sadarbību un savietojamību, kā arī apmācīt ASV Armijas spēkus, kuri rotācijas kārtībā izvietoti Eiropā.

Lauka taktiskajās mācībās “Combined Resolve XIII” piedalās vairāk nekā 5000 dalībnieku no 17 valstīm. Šīs mācības tiek organizētas divas reizes gadā.

Dalies ar šo ziņu