Par apmācībās iekļautiem zemessargiem uzņēmējiem izmaksās līdz 50 eiro dienā

Militārās mācības
LETA
zemessargi
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

1. janvārī stājās spēkā izmaiņas regulējumā, kas paredz, ka par kolektīvajās apmācībās iekļautiem zemessargiem valsts uzņēmējiem izmaksās līdz 50 eiro dienā.

Turpmāk darba devējam būs pienākums izmaksāt atlīdzību darbiniekam, kurš ir zemessargs, arī par periodu ne garāku par piecām darbadienām gadā, ko šis darbinieks pavada kolektīvajās apmācībās. Savukārt Nacionālie bruņotie spēki darba devējam kompensēs šo izmaksāto atlīdzību.

Noteikumi par kārtību, kādā bruņotie spēki darba devējam kompensē darbiniekam izmaksāto atlīdzību, neattiecas uz darba devēju, kas ir valsts budžeta finansēta institūcija. 

Noteikumi paredz, ka bruņotie spēki darba devējam kompensē darbiniekam izmaksāto atlīdzību atbilstoši faktiskajiem izdevumiem, bet ne vairāk kā 50 eiro apmērā par vienu darba dienu vai 6,25 eiro apmērā par vienu darba stundu, nepārsniedzot normālo darba laiku.

Darba devējs kompensāciju varēs saņemt, ja triju mēnešu laikā nosūtīs Latvijas bruņotajiem spēkiem vairākus dokumentus: iesniegumu par darbiniekam izmaksātās atlīdzības kompensēšanu, darba devēja apstiprinātu darbiniekam izmaksātās atlīdzības aprēķinu.

Bruņotie spēki trīs mēnešu laikā pēc dokumentu saņemšanas darba devējam kompensēs darbiniekam izmaksāto atlīdzību no šim mērķim paredzētajiem valsts pamatbudžeta līdzekļiem vai arī būs tiesīgi sniegt "pamatotu atteikumu".

Dalies ar šo ziņu