Mācībās “Defender 2020” pārbaudīs ASV armijas ieroču pieejamību Eiropā

Militārās mācības
Sargs.lv/DefenseNews.com
defender
Foto: Foto: Maj. Randy Ready-U.S. Army

Vai ASV armija savus ieročus Eiropā uztur pietiekamā daudzumā, un, vai tie ir kaujai gatavi, to parādīs nākamajā gadā plānotās vērienīgās ASV bruņoto spēku mācības Eiropā “Defender 2020”, informē aizsardzības nozares ziņu portāls “DefenseNews.com”.

“Defender 2020” būs trešās lielākās ASV bruņoto spēku militārās mācības Eiropā kopš Aukstā kara un tajās plānots pārbaudīt ātrumu, kādā iespējams nogādāt karaspēku no ASV uz Eiropu, caur Vāciju to ievedot Polijā un Baltijas valstīs, kā arī citās Austrumeiropas valstīs, Ziemeļvalstīs un pat Gruzijā.

“Mācību laikā mēs īpaši koncentrēsimies uz diviem Armijas priekšposteņu krājumu (Army Prepositioned Stock) aspektiem - ieroču izdošanas un atgriešanas procesu efektivitāti un to, vai karavīriem nodots pareizais kaujas aprīkojums, kas vajadzīgs tieši viņu uzdevumam,” aizsardzības nozares ziņu portālam norādījis Armijas Materiālā komandcentra (Army Materiel Command) komandieris ģenerālis Gass Perna (Gus Perna).

Pēdējos gados ASV armija centusies precīzi noteikt un izvietot pareizā lieluma Armijas priekšposteņu krājumus Eiropā. Šīs mācības “palīdzēs mums novērtēt mūsu spējas ievest, aprīkot ar personālu un savietot vienībās Armijas priekšposteņu krājumu tā, lai tas būtu gatavs kaujai,” norādījis ģenerālis G. Perna. “Pēdējo trīs gadu laikā mēs esam koncentrējušies uz kaujas spēju veicināšanu tādās jomās kā komunikācija, novērošana un ieroču sistēmas, kas iekļautas mūsu Priekšposteņu komplektos, lai nodrošinātu to, ka karavīri ir gatavi uzdevuma izpildei.”

Viens no mācību uzdevumiem pārbaudīs ASV armijas spējas mobilizēt tās spēkus un ātri ievest karavīrus pozīcijās Eiropā, simulējot atbildes reakciju potenciālai krīzei, kuru jārisina ar ātru reakciju īsā laika posmā, norāda “DefenseNews.com”.

“Mēs nevēlamies pieļaut to, ka karavīriem jātērē laiks, strādājot pie ekipējuma sagatavošanas, pirms tie ir gatavi doties kaujā. Mums jānodrošina iespēja, ka karavīri uzreiz pēc ierašanās var veikt minimālās pārbaudes, pārliecināties, ka viss ir darba kārtībā un doties kaujā 72 stundu laikā,” piebildis ģenerālis G. Perna. “Mēs Armijas Priekšposteņa krājumiem esam veltījuši lielu darbu, un šīs mācības parādīs kādi uzlabojumi vajadzīgi vēl.”

“Defender 2020” laikā Armijas Materiālais komandcentrs veiks izmēģinājumus karavīru un ekipējuma pārvietošanā no stacionārajām vietām uz fronti, “DefenseNews.com” uzsvēris ģenerālis G. Perna. Viņš arī piebildis, ka jau izveidots  loģistikas infrastruktūrai nepieciešamo investīciju plāns. Paredzams, ka mācības praksē skaidri pierādīs – kurām struktūrām loģistikas ķēdē būtu jāpiešķir prioritāte, bet kuras sarakstā jāpazemina, kā ne tik prioritāras.

Tāpat Armijas Materiālais komandcentrs analizēs arī savas infrastruktūras un procesu stāvokli Loģistikas Gatavības centros, galvenajos dzelzceļa punktos, lidlaukos un ostās. Tās būs kritiski svarīgas armijas stratēģiskajai gatavībai, kas tiks pārbaudīta vingrinājumu laikā, sacīja ģenerālis G. Perna. Papildus dalībai “Defender 2020” Eiropā, komandcentrs plāno piedalīties arī mācībās “Defender Pacific” Indijas un Klusā okeāna reģionā, norāda “DefenseNews.com”.

Dalies ar šo ziņu