Baldonē aizvadīts "Nakts Krustaceļa" pārgājiens

Latvijā
Sargs.lv
“Nakts Krustaceļa” pārgājiens
Foto: “Nakts Krustaceļa” pārgājiens

Aizvadītajās brīvdienās Baldonē norisinājās “Nakts Krustaceļš” pasākums, kur 28 kilometrus garajā ceļā pasākuma dalībniekiem bija iespēja izdzīvot tradicionālo liturģiju mūsdienīgākā veidā. Šis pasākums Latvijā notiek otro reizi, taču ideja cēlusies Polijā, kur līdzīgs gājiens norisinās jau vairāk nekā 20 gadus.

Gājiena maršruts veda gar Mercendarbes muižu, estrādi un pauguraino apkārtni. Zīmīgi, ka 12. pārgājiena stacija, kas bija veltīta Jēzus piesišanai krustā, atradās visaugstākajā vietā. Pasākumā piedalījās arī Latvijas Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji.

“Kad es studēju doktorantūrā Polijā, tad es ieraudzīju, ka šādam pasākuma ir liels pienesums, un tajā piedalās daudz jaunieši, ģimenes un arī bruņoto spēku pārstāvji. Es sapratu, ka arī Latvijā ir nepieciešams iesākt šo tradīciju. Pagājušogad šis gājiens notika Siguldā, kur piedalījās aptuveni 120 cilvēku. Šogad Baldonē piedalījās līdzīgs skaits dalībnieku. Pasākuma mērķis ir mazliet pietuvoties tām grūtībām, ko izjuta Jēzus, kad gāja krusta ceļu. Tāpat pasākuma laikā tika atdzīvinātas senās tradicionālās baznīcas lūgšanu formas. 28 kilometrus garajā maršrutā bija vairāki kontrolpunkti, kuros dažādu konfesiju draudžu pārstāvji caur aktivitātēm nodeva garīgo vēstījumu,” portālam “Sargs.lv” skaidroja pasākuma idejas autors, Salaspils Romas katoļu draudzes prāvests un Zemessardzes 19. kaujas nodrošinājuma bataljona kapelāns vecākais zemessargs Ilmārs Tolstovs.

Krusta ceļa lūgšana ir viena no senākajām ticīgo lūgšanām, kur tiek apcerēta Jēzus notiesāšana un sišana krustā.

Dalies ar šo ziņu