Aizsardzības ministrija izsludina pieteikšanos ikgadējam grantu programmas konkursam

Latvijā
Sargs.lv
Nacionālo bruņoto spēku Industrijas diena
Foto: Nacionālo bruņoto spēku Industrijas diena Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Jau sesto gadu pēc kārtas Aizsardzības ministrija rīko projektu konkursu ar aizsardzības nozari saistītu produktu attīstības atbalstam, kas vērsti uz aizsardzības un drošības industrijā ietilpstošo mazo un vidējo uzņēmumu inovāciju veicināšanu.

Aizsardzības ministrijas grantu programmas konkursam var pieteikties, iesniedzot projekta pieteikumu atbilstoši Konkursa nolikumā noteiktajām prasībām. Interesantiem projekta iesniegumu, sagatavotu elektroniskā dokumenta formā, jānosūta uz e-pasta adresēm aticatmil [dot] lv un valters [dot] lacisatmil [dot] lv, kā e-pasta tematu norādot “Granta projektu konkurss”.

Pieteikšanās 2023./2024. gada projektu konkursam noslēgsies 29. februārī.

Lai sniegtu informāciju par plānoto konkursa norisi un atbildētu uz interesentu jautājumiem, Aizsardzības ministrija kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Aizsardzības inovāciju un tehnoloģiju centru (ATIC) 16. janvārī plkst. 10.00 rīkos informatīvo  tiešsaistes semināru. Tiešsaistes semināram var pieteikties, aizpildot reģistrācijas anketu līdz 15. janvāra plkst. 12.00.

2023.-2024. gada grantu uzsaukumam kopējais pieejamais finansējums ir 600 000 eiro, un aktuālās tēmas ir: 

  • inovatīvi metāla apstrādes risinājumi militārās tehnikas/bruņojuma noturības paaugstināšanā;
  • 5G militārā pielietojuma noturības risinājumi;
  • pretdronu risinājumi;
  • sausās pārtikas uzturdevas uzlabošana (svars, lietošanas termiņa pagarināšana, Latvijā pieejamas izejvielas u.tml.).

Plānots, ka projektu vērtēšana noslēgsies maijā un konkursa rezultāti tiks publicēti Aizsardzības ministrijas tīmekļa vietnes http://www.mod.gov.lv sadaļā “Uzņēmējiem”.

Dalies ar šo ziņu