Baltijas Aizsardzības koledžas jaunais komandants iepazīšanās vizītē apmeklēs Aizsardzības ministriju

Latvijā
Sargs.lv
Baltijas Aizsardzības koledža
Foto: Baltijas Aizsardzības koledža

Šodien, 6. septembrī, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons iepazīšanās vizītē uzņems Baltijas Aizsardzības koledžas (BALTDEFCOL) jauno komandantu brigādes ģenerāli Alvīdu Šupari (Alvydas Šiuparis).

Tikšanās laikā amatpersonas diskutēs par Baltijas Aizsardzības koledžas esošajiem panākumiem un turpmāko izaugsmi. Lietuvas pārstāvis brigādes ģenerālis Šuparis komandanta amatu iestādē ieņem kopš šī gada 21. jūnija uz nākamajiem 3 gadiem, rotācijas kārtībā nomainot Igaunijas pārstāvi brigādes ģenerāli Ilmaru Tammu (Ilmar Tamm).

Jaunajam komandantam paredzēta tikšanās arī ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu.

Baltijas Aizsardzības koledža atklāta 1999. gada 25. februārī ar Dānijas atbalstu, īstenojot Baltijas valstu un NATO partnervalstu ieceri par kopēju štāba koledžu. Koledžā tiek apmācīti Baltijas valstu, NATO partnervalstu un NATO programmas “Partnerattiecības mieram” (Partnership for Peace – PfP) virsnieki un civildienesta ierēdņi. Tas ir viens no veiksmīgākajiem Baltijas valstu kopīgajiem projektiem un visas trīs Baltijas valstis ir vienisprātis par tā sekmīgumu un turpināšanas nepieciešamību.

Dalies ar šo ziņu