“Sputnik Lietuva” galvenais redaktors pēc atbrīvošanas no apcietinājuma Latvijā aizbēdzis uz Krieviju

Latvijā
Sargs.lv/Meduza
Marats Kasems Sputnik sapulcē Maskavā
Foto: Марат Фаделевич Касем/Facebook

Terorismu atbalstošās valsts Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova paziņojusi, ka Krievijas propagandas kanāla “Sputnik Lietuva” galvenais redaktors Marats Kasems ir pametis Latviju, lai gan šī gada aprīļa beigās viņš tika izlaists no cietuma pret parakstu par neizbraukšanu no valsts, liecina medija “Meduza” esošā informācija.

"Baidoties no kriminālvajāšanas atsākšanas, Marats Kasems izmantoja iespēju pamest valsti," intervijā ar radio “Sputnik” sacīja M.Zaharova, vēsta kremļa rupors “RIA Novosti”. M.Zaharova neprecizēja, kad M. Kasems ieradies Krievijā.

Marats Kasems Latvijā tika aizturēts 2022. gada 30. decembrī. Viņu turēja aizdomās par spiegošanu un ES sankciju pārkāpšanu. Janvāra sākumā M.Kasemam tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu Rīgas Centrālcietumā.

2019. gada maijā Marats Kasems tika arestēts Viļņas lidostā un uz pieciem gadiem Lietuva viņu pasludināja par “persona non grata”. Tā paša gada jūlijā Lietuvas varas iestādes apturēja “Sputnik Lietuva” darbību, balstoties uz autortiesību pārkāpumiem.

Kā liecina propagandista sociālo tīklu informācija, M.Kasems ir dzimis un audzis Latvijā. Viņš ieguvis Latvijas pilsonību naturalizācijas ceļā, bet par savu tēvu zemi sauc Krieviju, kā arī pabeidzis Tautu draudzības universitāti Maskavā. 

Dalies ar šo ziņu