Četrās dienās no nelikumīgas Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanas atturēti 120 cilvēki

Latvijā
LETA
NBS un Robežsardze pie Latvijas-Baltkrievijas robežas
Foto: kar. Kaspars Lejnieks (NBS SZS Mehanizētā kājnieku brigāde)

Pēdējās četrās dienās no nelikumīgas Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanas atturēti 120 cilvēki, informēja Valsts robežsardzē.

Piektdien atturēti 52 cilvēki, sestdien - 37, svētdien - 14, bet pirmdien - 17 cilvēki.

Šogad kopumā no nelikumīgas Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanas atturēti 3576 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā uzņemti 185 cilvēki.

Pērn kopumā novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

Valdība 2021.gadā 10.augustā nolēma izsludināt ārkārtējo situāciju Ludzas un Krāslavas novados, kā arī Daugavpilī. Tā vairākkārt pagarināta, un pēdējais pagarinājums noteikts līdz 10.augustam. Iepriekš vairākkārt ticis debatēts, ka ārkārtējās situācijas vietā pierobežā varētu noteikt kādu citu regulējuma veidu, taču nekādas izmaiņas nav sekojušas.

Iekšlietu ministrija norādījusi, ka Krievijas sāktais un Baltkrievijas atklāti atbalstītais karš pret Ukrainu ir vērtējams kā papildu riska apstāklis un iespējama motivācija Baltkrievijai turpināt centienus destabilizēt situāciju uz valsts robežas ar Latvijas, tas ir, izdarīt spiedienu uz Eiropas Savienību (ES) un NATO.

Arī no Lietuvas un Polijas kompetentajām institūcijām joprojām tiekot saņemta informācija par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu no Baltkrievijas teritorijas.

Dalies ar šo ziņu