NBS komandieris: Dienestam VAD saņemti vairāk nekā 300 pieteikumi

Latvijā
Sargs.lv
NBS komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš
Foto: Gatis Dieziņš / Aizsardzības ministrija

Šobrīd Valsts aizsardzības dienestam pieteikušies 315 Latvijas pilsoņi, LTV raidījumā “Rīta panorāma” atklāja NBS komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš. Viņš aicināja Latvijas iedzīvotājus turpināt pieteikšanos, jo pastāv risks, ka visi pieteikumus iesniegušie pilsoņi netiks uzņemti veselības problēmu dēļ.

"Es būtu ļoti priecīgs, ja arī nākamgad, kad paredzēts iesaukt 600 cilvēkus, visi būtu brīvprātīgie. Tas nozīmētu, ka Latvijas sabiedrība ir atbalstoša šim dienestam," intervijā pauda NBS komandieris.

Viņš atzīmēja, ka šobrīd NBS lielākais izaicinājums ir laiks, kas nepieciešams jauno kaujas spēju ieviešanai un esošo spēju nostiprināšanai, un galvenais Latvijas drošības garants ir Latvijas sabiedrība, kas ir gatava aizstāvēt valsti.

NBS komandieris atzīmēja, ka bruņotie spēki ir gatavi 4. maija militārajai parādei, kas šogad norisināsies Alūksnē, un tajā būs iespēja redzēt Gaisa spēku jaunos helikopterus “Black Hawk” un īpaši vieglās lidmašīnas “Tarragon”. Parādē piedalīsies arī Igaunijas Aizsardzības līgas “Kaitseliit” vienība, kā arī bruņoto spēku motokluba “Patrioti” biedri un partneri no iekšlietu struktūrām.

Dalies ar šo ziņu