NATO daudznacionālās divīzijas štāba "Ziemeļi" komandierim piešķir Viestura ordeni

Latvijā
LETA
Daudznacionālās divīzijas  “Ziemeļi” (DNDZ) komandieris Dānijas bruņoto spēku ģenerālmajors Flemings Matiasens
Foto: vsrž. Gatis Indrēvics/Aizsardzības ministrija

Ordeņu kapituls ir nolēmis par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā apbalvot ar Viestura ordeni NATO daudznacionālās divīzijas "Ziemeļi" komandieri, ģenerālmajoru Flemingu Matiasenu, liecina Ordeņu kapitula paziņojums.

NATO daudznacionālās divīzijas štābs "Ziemeļi" darbojas kā Latvijas, Igaunijas un Dānijas veidots starptautisks militārs formējums, kurā minētās valstis ir uzņēmušās ietvarvalstu lomu. Tas izveidots Ādažu bāzē 2019. gada martā ar mērķi uzlabot Baltijas valstu aizsardzību un stiprināt NATO kolektīvo atturēšanu un aizsardzību, nodrošinot komandvadības elementu Baltijas reģionā.

Štābā pašlaik ir pārstāvētas 13 valstis - Dānija, Francija, Kanāda, Latvija, Lielbritānija, Lietuva, Igaunija, Itālija, Polija, Spānija, Slovēnija, Vācija un Zviedrija.

NATO daudznacionālā divīzijas štāba "Ziemeļi" komandieris ir ģenerālmajors Matiasens no Dānijas. Komandiera vietnieki ir Latvijas bruņoto spēku virsnieks brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš un Kanādas bruņoto spēku virsnieks brigādes ģenerālis Žans Fransuā Kaudens.

Dalies ar šo ziņu