Baltijas jūrā aizdedzies kravas kuģis “Escape”

Latvijā
Sargs.lv
Rīgas Jūras līcī degošais kravas kuģis "ESCAPE"
Foto: Jūras spēki

Šodien, 22. februārī, plkst. 02:42 Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) saņēma informāciju no kravas kuģa “Escape”, ka uz tā izcēlies ugunsgrēks, ko nav izdevies nodzēst ar autonomās ugunsdzēsības sistēmu, nepieciešama palīdzība.

MRCC Rīga nekavējoties norīkoja krasta apsardzes kuģi KA-08 “Saule” doties uz notikuma vietu. Vienlaikus Valsts robežsardzes helikopteram tika dots rīkojums būt gatavam nekavējoties pacelties. Tika veikta arī visu operatīvo dienestu apziņošana.

Plkst. 02:57 kuģa “Escape” apkalpe pameta kuģi glābšanas laivā. MRCC Rīga deva uzdevumu blakus esošajam kravas kuģim veikt apkalpes glābšanu. Visi kuģa “Escape”  apkalpes locekļi tika uzņemti uz kuģa “Kairit” klāja, kas viņus nogādās Rīgas ostā.

Image
Rīgas jūras līcī degošais kuģis "ESCAPE" / Jūras spēki
Foto: Rīgas jūras līcī degošais kuģis "ESCAPE" / Jūras spēki

Uz kuģa “Escape” atrašanas vietu dodas arī velkoņi “Stella” un “Orion”, kas ir aprīkoti ar ūdens stobriem un putu ģeneratoriem, lai nepieciešamības gadījumā veiktu kuģa dzēšanas darbus.

Šobrīd kuģis “Escape” ir bez vadības un dreifē uz Rīgas līča rietumu piekrasti. Krasta apsardzes kuģi KA-08 “Saule” notikuma vietā atklātas liesmas nav novērojis. Kuģis “ Escape” kuģo zem Nīderlandes karoga un uz tā atrodas bīstama krava.

Dalies ar šo ziņu