Aizsardzības ministre tiksies ar Vācijas vēstnieku Latvijā

Latvijā
Sargs.lv
Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece
Foto: Gatis Dieziņš / Aizsardzības ministrija

Ceturtdien, 26. janvārī, aizsardzības ministre Ināra Mūrniece tiksies ar Vācijas vēstnieku Latvijā Kristianu Heltu (Christian Heldt), lai apspriestu reģionālās drošības aktualitātes, kā arī abu valstu divpusējo sadarbību militāro spēju attīstības jomā.

Tāpat tikšanās laikā amatpersonas pārrunās šī brīža situāciju Ukrainā, tostarp iespējas sniegt papildu atbalstu, kā arī šovasar gaidāmā NATO samita Viļņā aktualitātes.

Vācija ir ilggadēja Latvijas stratēģiskā partnere un sabiedrotā, ieņemot nozīmīgu lomu Latvijas drošības stiprināšanā.

Vācijas bruņotie spēki sniedz nozīmīgu ieguldījumu reģionālās drošības stiprināšanā, tostarp vadot NATO paplašinātās klātbūtnes Lietuvā kaujas grupu, atbalstot NATO patrulēšanas misiju gaisa telpā virs Baltijas, kā arī piedaloties NATO pirmajā pastāvīgajā jūras pretmīnu grupā (SNMCMG1) un NATO pirmajā pastāvīgajā jūras spēku grupā (SNMG1).

Tāpat Vācija ir pārstāvēta Latvijā izvietotajā NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrā un NATO spēku integrācijas vienībā. Vācijas bruņoto spēku karavīri arī regulāri piedalās militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārvalstīs, sadarbojoties ar Latvijas un citu NATO valstu bruņoto spēku karavīriem.

Dalies ar šo ziņu