ASV vēstnieks Latvijā: Latvijas drošība ir arī ASV drošība

Latvijā
LETA
ASV vēstnieks Latvijā Džons Leslijs Kārvails
Foto: ASV vēstnieks Latvijā Džons Leslijs Kārvails Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Latvijas drošība ir arī ASV drošība, šodien tikšanās laikā ar Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu (AS) sacīja ASV vēstnieks Latvijā Džons Leslijs Kārvails. Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, Kārvails atzīmēja, ka Latvija un ASV ir cieši draugi, kurus vieno kopīgas demokrātiskas vērtības. Vēstnieks arī apliecināja ASV izpratni par drošības situāciju reģionā.

"Jāstiprina mūsu aizsardzības spējas un jābūt gataviem visam, jo NATO - tie esam mēs," no savas puses uzsvēra Smiltēns. Vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

Pusēm pārrunājot Krievijas sākto karu Ukrainā, Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja, ka "Putina noziedzīgā kara rezultātā plašāka starptautiskā sabiedrība ir atteikusies no jelkādām šaubām un stingri iestājas par savu kopīgo vērtību un dzīvesveida aizsardzību".

Saeimas priekšsēdētājs un vēstnieks pārsprieda arī plānoto valsts aizsardzības dienesta izveidi, kā arī Latvijas mērķi kāpināt ieguldījumus aizsardzībā. Smiltēns Latvijas sabiedrības un parlamenta vārdā pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā.

Saeimas priekšsēdētājs šodien tikās arī ar Grieķijas vēstnieku Latvijā Eftimiju Eftimjadu. "Latvijai un Grieķijai ir ļoti labas savstarpējās attiecības. Esam arī cieši sabiedrotie Eiropas Savienībā un NATO," sarunā pauda Smiltēns, uzsverot, ka abas valstis saskaras ar kopīgiem izaicinājumiem. Pašlaik īpaši būtiski ir būt vienotiem, "lai pēc iespējas efektīvāk palīdzētu Ukrainai un apturētu Krieviju", sacīja Saeimas priekšsēdētājs.

Spriežot par iespējām aktivizēt Latvijas un Grieķijas sadarbību ekonomikā, Smiltēns īpaši akcentēja jauno tehnoloģiju jomu, tostarp biotehnoloģijas. "Mums ir jārod jaunas sadarbības iespējas, lai saglabātu iedzīvotāju labklājības līmeni šajos grūtajos laikos, kā arī spētu stiprināt aizsardzību," uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs. Vēstnieks par to bija vienisprātis, un jo īpaši izcēla nepieciešamību sadarboties energoapgādes drošības stiprināšanā.

Smiltēns arī sarunā ar Grieķijas vēstnieku atzīmēja arī Latvijas ieceri kāpināt ieguldījumus aizsardzībā, kā arī ieviest valsts aizsardzības dienestu.

Dalies ar šo ziņu