I. Mūrniece: Ģeopolitiskā situācija pieprasa palielināt ieguldījumus militārajā infrastruktūrā

Latvijā
Sargs.lv
Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece tiekas ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīriem Ādažu bāzē
Foto: srž. Ēriks Kukutis / Aizsardzības ministrija

Ģeopolitiskā situācija šobrīd pieprasa aizsardzības izdevumu palielināšanu, tostarp ieguldījumus militārajā infrastruktūrā, tā pēc Ādažu bāzes apmeklējuma uzvēra aizsardzības ministre Ināra Mūrniece.

 

“Kopš Krievijas uzbrukuma Ukrainai un līdz ar pastiprinātu sabiedroto spēku klātbūtni Latvijā, mūsu valsts teritorijā ir pieaugusi militāro mācību intensitāte. Lai stiprinātu Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto karavīru spējas, esam mērķtiecīgi attīstījuši un pilnveidojuši mācību infrastruktūru Latvijā. Šobrīd ģeopolitiskā situācija pieprasa palielināt ieguldījumus militārajā infrastruktūrā,” sacīja I. Mūrniece.

Jau ziņots, ka 5. janvārī, aizsardzības ministre Ināra Mūrniece apmeklēja Ādažu bāzi, kur tikās ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes  komandieri pulkvedi Sandri Gaugeru un NATO daudznacionālās kaujas grupas Latvijā komandieri pulkvežleitnantu Kreigu Higinsu (Craig Higgins). I. Mūrniece iepazinās ar Ādažu bāzes infrastruktūras attīstību, kā arī apskatīja Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto valstu militāro tehniku.

Apmeklējuma laikā I. Mūrniece godināja kritušo karavīru piemiņu, noliekot svecīti pie pieminekļa Ādažu bāzē.

Ņemot vērā NATO Madrides samitā pieņemtos lēmumus par lielāku sabiedroto spēku klātbūtni Baltijas valstīs, kā arī aizsardzības nozares plānus par Nacionālo bruņoto spēku personāla skaita palielināšanu, pieņemts lēmums par jauna – Sēlijas poligona izveidošanu, lai nodrošinātu karavīriem apmācību vietu.

Dalies ar šo ziņu