I. Mūrniece uzsver Dānijas ieguldījumu NATO militārajā atturēšanas politikā

Latvijā
Sargs.lv
Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece tiekas ar Dānijas aizsardzības ministru Jakobu Ellemanu Jensenu (Jakob Ellemann-Jensen)
Foto: Armīns Janiks / Aizsardzības ministrija

Dānijai ir kritiski svarīga loma Latvijas drošības stiprināšanā un NATO atturēšanas spēju pastiprināšanā Baltijas reģionā, tā, tiekoties ar Dānijas aizsardzības ministru Jakobu Ellemanu Jensenu (Jakob Ellemann-Jensen) pauda aizsardzības ministre Ināra Mūrniece.

Abu valstu aizsardzības ministru tikšanās notika Apvienoto reaģēšanas spēku dalībvalstu vadītāju samita ietvaros, kas no 19. līdz 20. decembrim notiek Rīgā.

“Dānijas vadītā daudznacionālā divīzijas štāba “Ziemeļi” atrašanās Ādažos ir kritiski nozīmīga NATO atturēšanas un aizsardzības politikas sastāvdaļa, un Latvija ļoti augstu novērtē Dānijas nepārtraukto iesaisti Baltijas reģiona aizsardzības stiprināšanā,” pauda aizsardzības ministre Ināra Mūrniece.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, kopš šī gada pavasara Latvijā uzturas arī Dānijas Karalisko bruņoto spēku 1. brigādes karavīri un tehnikas vienības. Kopš maija šie karavīri iekļaujas Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes sastāvā, piedaloties kopīgos treniņos ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un citu sabiedroto valstu vienībām.

 Dānijai ir bijusi nozīmīga loma Latvijas bruņoto spēku attīstībā, un tā ir bijusi viena no vadošajām Ziemeļvalstīm politiskā atbalsta un praktiskās palīdzības sniegšanā Latvijai.

 

Dalies ar šo ziņu