Brāļu kapos guldīs Lāčplēša Kara ordeņa kavalieri Kārli Augustu Bušu

Latvijā
LETA
Brāļu kapi
Foto: Gatis Dieziņš/ Aizsardzības ministrija

Otrdien, 13.decembrī, plkst.11 Rīgas Brāļu kapos tiks guldītas Lāčplēša Kara ordeņa kavaliera, Cēsu kājnieku pulka seržanta Kārļa Augusta Buša mirstīgās atliekas, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.
 

Pārapbedīšanas ceremonija notiks Rīgas Brāļu kapu Lāčplēša depozitārijā un to vadīs vadīs Nacionālo bruņoto spēku kapelāns majors Normunds Celmiņš.

Bušs dzimis 1895.gada 8.janvārī Valkā. No 1916.gada jūnija līdz 1917.gada 30.oktobrim viņš dienējis 4.Vidzemes latviešu strēlnieku pulkā. Latvijas armijā viņš tika iesaukts 1919.gada 27.februārī, un piedalījies visās Cēsu kājnieku pulka kaujās.

1919.gada 6.jūnijā Cēsu aizstāvēšanas laikā Bušs ar savu nodaļu cīņā pret landesvēru ar spēcīgu uguni izraisīja apjukumu un bez zaudējumiem atgriezās pie savējiem, bet nokļuva ielenkumā, no kura izlauzās durkļu cīņā, radīdams ienaidniekam smagus zaudējumus.

1922.gada 31.oktobrī Bušs apbalvots ar Lāčplēša Kara ordeni.

1920.gadā viņš tika pārcelts uz 4.Valmieras kājnieku pulku, kurā bija ložmetēju vada pārzinis. 1929.gadā paaugstināts par virsnieka vietnieku. Neatkarības pēdējos gados dienējis Armijas štāba bataljonā Rīgā. Apbalvots ar Triju zvaigžņu ordeni, Igaunijas Brīvības krustu, Viestura ordeni, Latvijas atbrīvošanas kara piemiņas zīmi, Igaunijas atbrīvošanas kara piemiņas zīmi, Latvijas Republikas atbrīvošanas cīņu 10 gadu jubilejas medaļu.

Pēc Otrā pasaules kara Bušs strādājis rūpnīcā Rīgā. Miris 1977.gada 30.oktobrī Rīgā.

Dalies ar šo ziņu