Ārlietu ministrija stingri nosoda nelikumīgo referendumu rīkošanu okupētajās Ukrainas teritorijās

Latvijā
Sargs.lv/ Ārlietu ministrija
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Foto: Foto: Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs/Paula Čurkste/LETA

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) stingri nosoda Krievijas okupācijas varas nelikumīgi iecelto pārstāvju plānotos tā dēvētos "referendumus" par okupēto Ukrainas reģionu pievienošanu Krievijai, kuri paredzēti laikā no 23. līdz 27. septembrim, teikts oficiālajā Ārlietu ministrijas paziņojumā.

ĀM norāda, ka šādi referendumi ir nelikumīgi un tas ir klajš starptautisko tiesību pārkāpums. Latvija neatzīs šo referendumu vai jebkādu to rezultātu leģitimitāti.

ĀM aicina agresorvalsti Krieviju nekavējoties izbeigt provokatīvās darbības, kas vērstas uz Krievijas militārās agresijas eskalāciju un kopējās situācijas tālāku saasināšanu Ukrainā. Latvijas ĀM uzstāj uz nekavējošu Krievijas karaspēka izvešanu no Ukrainas.

Paziņojumā uzsvērts, ka reaģējot uz agresorvalsts Krievijas rīcību, starptautiskajai sabiedrībai ir jābūt gatavai pastiprināt spiedienu pret Krieviju, apstiprinot jaunas sankcijas. 

ĀM vēlreiz apliecina stingru atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai tās starptautiski atzītajās robežās, kā arī nemainīgo atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem cīņā par brīvību un neatkarību.

Dalies ar šo ziņu