Bruņotie spēki turpinās sniegt atbalstu vakcinācijas pret Covid-19 nodrošināšanā

Latvijā
Sargs.lv
Zemessardzes 1. Rīgas brigādes zemessargi sniedz atbalstu Covid-19 vakcinācijas centrā
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Lai arī turpmāk sekmīgi noritētu vakcinācijas centru darbība un individuālas vakcinācijas vizītes, Nacionālie bruņotie spēki turpinās sniegt nepieciešamo atbalstu Veselības ministrijai un Nacionālajam veselības dienestam vakcinācijas pret Covid-19 procesa organizēšanā visos Latvijas reģionos līdz 2022. gada 1. martam.

Atbalstam vakcinācijas centros un individuālo vizīšu norisei tiks iesaistīts personāls no vairākām Nacionālo bruņoto spēku regulāro spēku vienībām – Nodrošinājuma pavēlniecības, Mācību vadības pavēlniecības, Štāba bataljona, Jūras spēkiem, Gaisa spēkiem un Militārās policijas, kā arī no Zemessardzes.

Zemessargi un karavīri  organizēs iedzīvotāju plūsmu pie vakcinācijas centru ieejas un vakcinācijas centros, kā  arī sniegs atbalstu vakcinēto personu novērošanā uzreiz pēc vakcinācijas. Tāpat vismaz līdz 1. martam tiks nodrošināts arī nepieciešamais personāls un transports, lai sekmīgi veiktu individuālas vakcinācijas vizītes Latvijas pašvaldību lauku teritorijās.

Vakcinācijas centros vienā dienā tiks iesaistīti līdz 100 zemessargiem vai karavīriem. Savukārt atbalstam vakcinētāju brigāžu transportēšanai, veicot individuālas vakcinācijas vizītes lauku teritorijās, Nodrošinājuma pavēlniecība diennaktī nodrošinās piecas apvidus automašīnas ar autovadītājiem. Ja būs nepieciešams, tad arī Zemessardze nodrošinās vēl piecas apvidus automašīnas ar autovadītājiem vakcinācijas brigāžu transportēšanai.

Piebilstams, ka vakcinācijas procesa nodrošināšanā iesaistītais Nacionālo bruņoto spēku personāls ir atbilstoši instruēts, kompetents un apmācīts veiksmīgai uzdevuma izpildei un komunikācijai ar iedzīvotājiem.

Jau ziņots, ka atbalstu vakcinācijas pret Covid-19 nodrošināšanā aizsardzības nozare sniedz kopš šā gada 16. oktobra, pamatojoties uz Ministru kabineta 2021. gada 9. oktobra rīkojuma Nr. 720 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” 5.47 apakšpunktu, kas paredz, ka aizsardzības ministrs pieņem lēmumu par Nacionālo bruņoto spēku atbalsta sniegšanu citām valsts iestādēm un  civilās aizsardzības sistēmai, kā arī Veselības ministrijas 13. oktobra vēstuli “Par atbalstu vakcinācijas pret Covid-19 nodrošināšanā”.

Aizsardzības nozare aktīvi iesaistās Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanā un tā izraisītās krīzes pārvarēšanā visā Latvijā, piemēram, uzņemoties individuālo aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļu un antigēnu paštestu iepirkumu veikšanu un nogādāšanu attiecīgajām institūcijām, sniedzot atbalstu Valsts robežsardzei Eiropas Savienības kopējās ārējās un iekšējās robežas uzraudzībā, pašvaldību policijām sabiedriskās kārtības uzraudzībā un Valsts policijai mājsēdes nodrošināšanā.

Dalies ar šo ziņu