Valsts prezidents: jo sarežģītāki izaicinājumi, jo vienotākai ir jābūt tautai to pārvarēšanā

Latvijā
Sargs.lv
Valsts prezidents Egils Levits noliek ziedus pie Brīvības pieminekļa
Foto: Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Jo sarežģītāki ir Latvijas valstij un tautai uzliktie pārbaudījumi, jo vienotākai ir jābūt tautai, lai tos pēc iespējas ātrāk un sekmīgāk pārvarētu. Tā savā svētku uzrunā pirms Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Latvijas neatkarības proklamēšanas gadadienas svētku sveiciena Latvijas sabiedrībai uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits.

Savā uzrunā Valsts prezidents pateicās karavīriem, robežsargiem un policistiem, kuri šobrīd ir iesaistīti Baltkrievijas valdošā režīma uzsāktā hibrīdapdraudējuma novēršanā uz Latvijas Dienvidaustrumu robežas.

“Paldies, ka esat Latvijas valsts un drošības sardzē. Mums jābūt pateicīgiem tiem cilvēkiem, kuri šobrīd savā dienestā sargā mūsu robežas. Hibrīduzbrukums, kas tiek vērsts pret Latviju, Lietuvu un Poliju ir uzbrukums mums visiem. Tādēļ mēs nodrošināsim savas robežas kopā ar sabiedrotajiem,” teica prezidents, piebilstot, ka šādi Latvija aizstāv ne tikai savas nacionālās, bet arī Eiropas Savienības un NATO ārējās robežas.

Vienlaikus Valsts prezidents atgādināja, ka Latvijas sabiedrībai jābūt vienotai Baltkrievijas hibrīdapdraudējuma novēršanā, bet arī cīņā pret Covid-19 pandēmiju, ko iespējams paveikt tikai kopā.

“Jo sarežģītāka ir situācija, jo vienotākiem mums jābūt. Mūsu vēsture rāda, ka mēs esam bijuši spējīgi rīkoties izšķirošajos brīžos. Arī šobrīd ir viens no izšķirīgajiem brīžiem, kad mums ir jāpārvar divas krīzes – Covid-19 pandēmija un krīze uz Latvijas robežas. Mēs esam spēcīgi, un mēs to varam. Latvijas neatkarība un drošība ir drošās rokās. Mūsu karavīri ir kopā ar mums, mūsu robežsargi sargā mūsu robežu, mums palīdz mūsu policisti,” sacīja E. Levits.

Dalies ar šo ziņu