Latvijas robežsardze pret migrantiem uz Baltkrievijas robežas gatava izmantot speclīdzekļus

Latvijā
LETA
Latvijas robežsargi un karavīri uz robežas ar Baltkrieviju
Foto: Foto: kar. Kaspars Lejnieks (NBS SZS Mehanizētā kājnieku brigāde)

Latvijas Valsts robežsardze (VRS) migrantu savaldīšanai uz robežas ar Baltkrieviju nepieciešamības gadījumā ir gatava izmantot arī pūļa savaldīšanas līdzekļus, tai skaitā vairogus un citus speclīdzekļus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" atklāja VRS priekšnieks Guntis Pujāts.
 

Viņš vairakkārt uzsvēra, ka kopējā Latvijas dienestu gatavība nosargāt valsts robežu ir augsta un kapacitāte ir pietiekami liela, turklāt starp dienestiem izveidojusies teicama sadarbība, tai skaitā valsts drošības iestādes sniedz robežsardzei "apsteidzošu informāciju".

"Latvijas dienesti ir gatavi lielam cilvēku skaita pieplūdumam, un es ceru, ka nebūs nepieciešams pārbaudīt maksimālo Latvijas dienestu gatavību, bet mēs esam noskaņoti nepieļaut nelikumīgu robežšķērsošanu un atvairīt visus nelikumīgos pārkāpējus, kas ieradīsies uz Latvijas robežas," apliecināja Pujāts.

Kā ziņots, pēdējā laikā Latvijas, Lietuvas un īpaši Polijas valstu robežsargi saskaras ar migrantu pastiprinātiem centieniem šķērsot Eiropas Savienības (ES) ārējo robežu no Baltkrievijas puses. Migrantu plūsmu ES virzienā atbalsta Baltkrievija, un tā tiek uzskatīta par Baltkrievijas īstenotu hibrīdkara elementu pret ES.

ASV un Eiropas valstu delegācijas ANO Drošības padomē ceturtdien nosodīja Baltkrievijas rīcību migrantu krīzē uz tās robežas ar Poliju.

Dalies ar šo ziņu