Vizītē Latvijā ieradīsies Slovākijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs

Latvijā
Sargs.lv
Slovākijas karavīrs
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

No 13. līdz 15. oktobrim vizītē Latvijā uzturēsies Slovākijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Marians Majers  (Marian Majer), lai pārrunātu abu valstu turpmāko sadarbību aizsardzības jomā.

Uzturoties Latvijā, M. Majers tiksies ar Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Jāni Garisonu, lai apspriestu Latvijas un Slovākijas sadarbību NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā.

Slovākijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs arī apmeklēs Ādažu bāzi, kur tiksies ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes  komandieri pulkvedi Sandri Gaugeru un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas komandieri pulkvedi Žanu Fransuā Kodenu (Jean-Francois Cauden), lai pārrunātu kaujas grupas dalībvalstu bruņoto spēku sadarbību reģionālās drošības stiprināšanā, kā arī iepazīsies ar Ādažu bāzes infrastruktūru.

Viesojoties Ādažu bāzē, M. Majers arī tiksies ar Slovākijas kontingenta karavīriem, kas pilda dienesta pienākumus NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā.

Tāpat vizītes laikā Latvijā Slovākijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs tiksies ar Valsts prezidenta padomnieku nacionālās drošības jautājumos​​​​​​ Jāni Kažociņu, kā arī apmeklēs NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru un Latvijas uzņēmumu, bezpilota lidaparātu ražotāju “UAV Factory”.

Slovākija piedalās NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā ar vairāk nekā 150 karavīriem un vairāku veidu tehnikas vienībām.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1500 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības izaicinājumiem.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanas politiku un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm.

Svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija notika 2017. gada 19. jūnijā Ādažu bāzē.

Dalies ar šo ziņu