Oktobrī norisināsies ikgadējais forums "Rīgas konference"

Latvijā
LETA
Rīgas konference
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Attālināti un klātienē 15.oktobrī un 16.oktobrī norisināsies ikgadējais starptautiskās drošības un politikas forums "Rīgas konference 2021", aģentūru LETA informēja "Latvijas Transatlantiskās organizācijas" (LATO) pārstāve Renāte Grudule.
 

Viņa pavēstīja, ka šogad konferences publiku uzrunās arī ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs, kā arī diskusijās piedalīsies Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa un Rumānijas prezidents Klauss Johannis. Konferencei sekot līdzi varēs tiešsaistē interneta mājaslapā "rigaconference.lv" un citās platformās.

Grudule apgalvoja, ka kopš 2006.gada "Rīgas konference" ir kļuvusi par vienu no nozīmīgākajiem drošības un ārpolitikas jautājumu forumiem Baltijas jūras reģionā. Konference sniedz iespēju iesaistītajām pusēm apzināt pašreizējās tendences un iesaistīties dialogā par globālajiem procesiem.

Šogad tiks apspriestas tādas tēmas kā NATO "2030" dienaskārtība, Eiropas Savienības (ES) Zaļais kurss, reģionālā un globālā drošība, datu drošība un citas. Paralēli konferencei tiek organizētas arī piecas atsevišķas diskusijas un "Nākotnes līderu forums 2021".

"Rīgas konferences" formāts šogad ir piemērots Ministru kabineta noteikumiem par epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, pasākumu organizējot atbilstoši "zaļajam" drošības līmenim - klātienē Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkā piedalīsies tikai personas ar sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Plašākai sabiedrībai būs iespēja tiešsaistē sekot līdzi konferences galvenajai programmai "Rīgas konferences" mājaslapā, LATO sociālo mediju "Facebook" un "Youtube" lapās, kā arī vairāku interneta platformu tiešraidē Latvijas un starptautiskajos medijos.

Konferenci organizē LATO sadarbībā ar Ārlietu ministrijas un Aizsardzības ministriju. Konferences partnerorganizācijas ir NATO Publiskās diplomātijas nodaļa un Konrāda Adenauera fonds Baltijas valstīs.

Dalies ar šo ziņu