ASV armijas 5. korpusa komandieris apmeklē Latviju

Latvijā
ASV vēstniecība Rīgā
bilde
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

ASV armijas 5. korpusa komandieris ģenerālleitnants Džons Kolašeski 27. jūlijā apmeklēja Latviju un tikās ar Latvijas Nacionālo bruņoto (NBS) spēku brigādes ģenerāli Imantu Ziediņu un NBS vadību, lai pārrunātu reģionālo drošību un ASV armijas 5. korpusa lomu alianses stiprināšanā, kā arī kopīgo apņemšanos nodrošināt demokrātiskas vērtības un cilvēka pamatbrīvības.

“Es vēlos pateikties Latvijas NBS vadībai par iespēju apspriest 5. korpusa nākotni Eiropā,” sacīja ģenerālleitnants Kolašeski.

“Mēs cenšamies uzlabot savietojamību un paplašināt attiecības ar draugiem un sabiedrotajiem. Mums ir kopīgs mērķis palielināt Latvijas drošību un esam apņēmušies aizsargāt savus sabiedrotos,” piebilda ģenerālleitnants Kolašeski.
Image
ASV 5. korpuss
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

2020. gada 16. oktobrī tika aktivizēts ASV armijas 5. korpuss, kas nodrošina pastavīgas rotācijas spējas un atrodas Polijā. 5. kopusa mērķis ir atturēt, cīnīties un uzvarēt Eiropā. 5. korpuss atrodas ASV, Fortnoksā, Kentuki štatā ar komandpunktu Poznaņā, Polijā. 5. korpuss strādā, lai nodrošinātu sadarbības gatavību starp ASV militārpersonām, sabiedrotajiem un partneriem, kā arī uzlabotu savietojamību, apkarotu ļaundabīgu ietekmi un atturētu agresiju.

Dalies ar šo ziņu