Ar Jūras spēku atbalstu Rīgas Zoodārza darbinieki brīvībā palaiž divus ronēnus

Latvijā
Sargs.lv/LR1.lsm.lv
Mellūzis un Grīva
Foto: Foto: Rīgas Zooloģiskais dārzs

Rīgas Zooloģiskā dārza pārstāvji, sadarbojoties ar Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēkiem, šodien netālu no Rojas Rīgas jūras līcī izlaida divus zooloģiskajā dārzā izaudzinātos ronēnus.

Rīgas jūras līcī abi ronēni tika nogādāti ar Jūras spēku krasta apsardzes kuģi “Saule”.

Kā intervijā Latvijas radio raidījumam “Pēcpusdiena” pastāstīja Rīgas zooloģiskā dārza pārstāvis Māris Lielkalns, abi ronēni Latvijā nonākuši ar ledus gabaliem no Igaunijas salām. Latvijas pusē tie novārgušā stāvoklī tika izskaloti jūras krastā, bet no turienes nogādāti Rīgas Zooloģiskajā dārzā, kur darbinieku aprūpē ronēni atveseļoti un nobaroti.

Šobrīd  abi ronēni jau ir krietni apvēlušies. Roņu puika Mellūzis sasniedzis 44 kilogramu svaru, bet roņu meitene Grīva 51 kilogramu.

Pirms palaišanas jūrā, Rīgas Zooloģiskā dārza pārstāvji abiem roņiem pie spalvas piestiprinājuši raidītājus. Kā raidījumam paskaidroja M. Lielkalns, šādi tiks ievākti dati, lai saprastu, vai nebrīvē augušie roņi spēj iedzīvoties to dabīgajā vidē Baltijas jūrā. Raidītājs pie roņu spalvas turēsies aptuveni gadu.

Šā gada marta nogalē no Jūras spēku kuģa "Astra" jūrā tika palaista Rīgas Zooloģiskajā dārzā izaudzinātā roņu meitenīte Irbe.

Kā stāsta Rīgas Zooloģiskā dārza pārstāvji, roņi spēj labi iedzīvoties Baltijas jūrā. Savās migrācijas gaitās tie spēj sasniegt Polijas un Zviedrijas piekrasti.

Dalies ar šo ziņu