Atjaunojot valsts rezerves, AM tuvākajā laikā plāno iegādāties 6,8 miljonus ķirurģisko cepurīšu

Latvijā
LETA
cepurītes
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Atjaunojot valsts rezerves, Aizsardzības ministrija tuvākajā laikā plāno iegādāties 6 890 830 vienreizlietojamo ķirurģisko cepurīšu.

Šonedēļ valdība slēgtā sēdē izskatīja Aizsardzības ministrijas informatīvo ziņojumu par minēto individuālās aizsardzības līdzekļu iegādi.

Valdība uzdeva Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centram veikt vienreizlietojamu medicīnisko cimdu iegādi valsts materiālo rezervju nodrošināšanai no uzņēmumiem "Kid-Man Latvija" un "Ignera" komersantu maksimāli piedāvātajā apjomā. Iegādājamais apjoms var tikt precizēts līguma slēgšanas brīdī, noskaidroja aģentūra LETA.

Tāpat centram uzdeva veikt 6 890 830 vienreizlietojamo ķirurģisko cepurīšu iegādi valsts materiālo rezervju nodrošināšanai vienlīdzīgi no uzņēmumiem "Brief"', "TehEksperts" un "Saules aptieka". Arī šajā gadījumā iegādājamais apjoms var tikt precizēts līguma slēgšanas brīdī.

Jau ziņots, ka patlaban minētie individuālās aizsardzības līdzekļi ir ierobežotā daudzumā, taču Aizsardzības ministrijā neprecizēja, cik ilgam termiņam to vēl pietiek.

Saskaņā ar Ministru kabineta 12.marta rīkojumu Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs (VAMOIC) sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem pārņēma individuālo aizsardzības līdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu valsts rezervju pārvaldīšanu un nepieciešamo centralizēto valsts iepirkumu organizēšanu.

Dalies ar šo ziņu