ĀM valsts sekretārs: Sankciju piemērošana ir un būs aktuāls jautājums

Latvijā
LETA
ĀM
Foto: Foto: Laura Celmiņa/ Ārlietu ministrija

Cilvēktiesību pārkāpumi un citi notikumi Baltkrievijā, Ukrainā, Sīrijā, Venecuēlā, kā arī Krievijas veiktā ķīmisko ieroču izmantošana parāda, ka sankciju piemērošana ir un būs aktuāls jautājums gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī, uzsvēris Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs.

Kā aģentūru LETA informēja ĀM, ceturtdien Pelšs ar uzrunu atklāja Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) rīkotu starptautisko konferenci "Kā uzlabot sankciju piemērošanas efektivitāti? Riskos balstīta pieeja vs. noteikumos balstīta pieeja", kas notika attālināti un kurā piedalījās arī pārstāvji no Eiropas Komisijas un ASV.

Valsts sekretārs uzrunā konferences dalībniekiem akcentēja nozīmīgos Latvijas sasniegumus sankciju piemērošanas efektivitātes veicināšanā, kas iegūti veiksmīgas starpsektoru sadarbības rezultātā. Pelšs informēja konferences dalībniekus, ka 29.septembrī Latvijas valdība apstiprināja jaunu "Pasākumu plānu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas, terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanai laikposmam no 2020. līdz 2022.gadam", kas ir vēl viens apliecinājums Latvijas vēlmei turpināt veiksmīgo darbu, stiprinot sankciju piemērošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu.

Nobeigumā valsts sekretārs aicināja vēl vairāk stiprināt ciešāku starpinstitūciju un starpnozaru sadarbību.

Dalies ar šo ziņu