Militārā ekipējuma ražotājs "SRC Brasa" Ukrainas armijai ziedo apģērbu 22 000 eiro vērtībā

Latvijā
Sargs.lv
Brasa
Foto: Foto: "SRC Brasa"

Latvijas militārā ekipējuma ražošanas uzņēmums “SRC Brasa”, sadarbojoties ar Nacionālo bruņoto spēku Kapelānu dienestu, sniedzis humāno atbalstu Ukrainas bruņoto spēku karavīriem, nosūtot funkcionālo apģērbu, kura komplektācija sasniedz 20 000 eiro vērtību, portālu "Sargs.lv" informēja uzņēmuma pārstāvji.

Sūtījumā Ukrainas karavīriem iekļautas 214 vietējā uzņēmuma kaujas apģērbu zīmola “Suited System” vienības. Ekipējuma elementi pielāgoti gan mainīga klimata, gan īpaši aukstiem laika apstākļiem. Turklāt apģērbā iestrādātās tehnoloģijas nodrošina valkātājam komfortu visā tā ekspluatācijas laikā,  nelaižot cauri mitrumu un saglabājot sausu ķermeni.

Image
Brasa
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Foto: Gatis Dieziņš/ Aizsardzības ministrija
“Dāvinājuma mērķis ir savstarpējās solidaritātes apliecinājums. Esam raduši iespēju piegādāt jaunākās paaudzes funkcionālo apģērbu, demonstrējot Latviju kā sabiedroto, kas ir vitāli svarīgi, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju reģionā,” norāda uzņēmuma “SRC Brasa” valdes loceklis Kristiāns Brēdermanis.

Latvijas vārdā dāvinājumu Ukrainas karavīriem pasniegs Nacionālo bruņoto spēku Kapelānu dienesta virskapelāns Elmārs Pļaviņš.

Image
brasa
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Plānots, ka 99 ūdens izturīgas jakas, 20 funkcionālās ziemas jakas, 48 siltumizturīgas bikses un citi humānās palīdzības elementi tiks nogādāti uz Ukrainu, Luganskas un Doņeckas apgabaliem.

Uzņēmums “SRC Brasa” specializējas funkcionālā un taktiskā apģērba un aprīkojuma izstrādē, testēšanā, kā arī ražošanā. Investējot pētniecībā un pasaules līmeņa tehnoloģijās, pievienotās vērtības produkti tiek pielāgoti kaujas situācijām jebkurā vidē un klimatā, uzņēmumam sadarbojoties ar Latvijas NBS, civilo sektoru un NATO dalībvalstu armijām.

Dalies ar šo ziņu