Latvija Spānijai nosūta palīdzības kravu cīņai ar Covid-19

Latvijā
Sargs.lv
Spānija
Foto: Foto: Laura Celmiņa/Ārlietu ministrija

Izrādot solidaritāti Spānijai cīņā pret Covid-19 pandēmiju, Latvija nosūtījusi palīdzības kravu ar pašmāju uzņēmēju ražotajiem dezinfekcijas līdzekļiem 47 tūkstošu eiro vērtībā, portālu “Sargs.lv” informēja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris.

Kopumā palīdzības kravā Spānijai nosūtīti 7560 litri jeb nepilni 11 tūkstošu Latvijā ražota roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļu iepakojumi.

Krava no Latvijas uz Spāniju tiks vesta pa sauszemi. Paredzēts, ka Spānijas galvaspilsētu Madridi tā sasniegs 2. vai 3.jūnijā.

Image
Spānija
Foto: Foto: Laura Celmiņa/Ārlietu ministrija
Foto: Laura Celmiņa/ Ārlietu ministrija

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka 21.maijā līdzīga AS “Spodrība” ražotā dezinfekcijas līdzekļu palīdzības krava no Latvijas tika nosūtīta arī Sanmarīno un Itālijai. Šis sūtījums abas valstis sasniedza 26.maijā.

Image
Spānija
Foto: Foto: Laura Celmiņa/Ārlietu ministrija
Foto: Laura Celmiņa/ Ārlietu ministrija

Spānija ir NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā dalībvalstis. Spānija Latvijā izvietotajā kaujas grupā dienestam nosūtījusi vairāk nekā 300 karavīru no mehanizētās kājnieku rotas. Tāpat Latvijā izvietota bruņu tehnika, tajā skaitā tanki “Leopard”, kājnieku kaujas mašīnas “Pizarro”, atbalsta tehnika, kā arī inženieru un loģistikas tehnika.

2. aprīlī Ministru kabinets atbalstīja Valsts centralizēto rezervju iepirkumu grupas izveidi Aizsardzības ministrijā, uzdodot Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centram veikt Covid-19 izplatības ierobežošanai nepieciešamo individuālo aizsarglīdzekļu  un dezinfekcijas līdzekļu centralizētos iepirkumus visu valsts institūciju vajadzībām.

Dalies ar šo ziņu