Rīgas pašvaldība pateicas Rīgas garnizonā izvietotajām vienībām par labajiem darbiem

Latvijā
Sargs.lv/Riga.lv
bilde
Foto: Foto: Zemessardzes 1. Rīgas brigāde

Rīgas domes pagaidu administrācijas vadība svinīgā pasākumā Rātsnamā pateicās uzņēmumu un organizāciju pārstāvjiem, tai skaitā arī Rīgas garnizonā izvietoto vienību pārstāvjiem, par sniegto ieguldījumu un atbalstu pašvaldības sociālajai sistēmai ārkārtējās situācijas laikā.

Svinīgajā pasākumā Rīgas domes pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics un Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte  par labajiem darbiem pateicās Zemessardzes 1.Rīgas brigādei, Nacionālo bruņoto spēku Nodrošinājuma pavēlniecībai, Speciālo operāciju pavēlniecībai, kā arī Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljonam.

Image
bilde
Foto: Foto: Zemessardzes 1. Rīgas brigāde
Foto: Zemessardzes 1. Rīgas brigāde

Sargs.lv jau rakstīja, ka, sagaidot 4. maiju Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 30. gadadienu, no 21. aprīļa līdz 6. maijam Nacionālo bruņoto spēku karavīri un zemessargi sniedza atbalstu sociālās aprūpes iestādēm un ģimenēm, kam tas nepieciešams visā Latvijā, lai dāvātu svētku sajūtu līdzcilvēkiem.

Nodrošinājuma pavēlniecības Rīgas garnizona vienību karavīri sniedza atbalstu Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra vasaras mītnē Baltezerā, sakopjot teritoriju un veicot labiekārtošanas darbus. Bērnu un jauniešu centra vasaras mītnes vadītāja pēc darba uzsvērusi, ka pašu spēkiem tas viss būtu jākopj vairākus mēnešus, jo parasti to dara bērni un jaunieši brīvajā laikā, bet karavīri to izdarīja vienā dienā.

Image
bilde
Foto: Foto: Zemessardzes 1. Rīgas brigāde
Foto: Zemessardzes 1. Rīgas brigāde

Savukārt Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 13. kājnieku bataljona karavīri un zemessargi sniedza atbalstu Rīgas pilsētas sociālās aprūpes centram „Gaiļezers”, atbrīvojot no krūmiem centra teritoriju. Zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljona karavīri un zemessargi piedalījās Jaundubultu kapu sakopšanā Jūrmalā, sniedza atbalstu sociālajai mājai Ķekavas pagasta Mellupē, savukārt 53. kājnieku bataljons kopā ar Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi sniedza atbalstu  pirmskolas izglītības iestādei “Bitīte” un pansionātam Bauskā. Zemessardzes 19. kaujas nodrošinājuma bataljona karavīri un zemessargi Zaķumuižas vidusskolas teritorijā sakārtoja meža taku, izbūvēja laipu pāri gravai, salaboja un nokrāsoja stadiona inventāru, ko ikdienā lieto bērni, skolēni un Ropažu novada iedzīvotāji. Savukārt Zemessardzes Studentu bataljons kopā ar Speciālo operāciju pavēlniecības karavīriem Rīgas pilsētas sociālās aprūpes centrā „Stella maris” veica teritorijas  sakārtošanu un vēja lauzto koku zāģēšanu. Savukārt par Speciālo operāciju pavēlniecības karavīru saziedoto naudu tika iegādātas dāvanu kartes, kas nodotas Rīgas sociālās aprūpes centram „Mežciems” ar mērķi sagādāt dažādas galda spēles kognitīvo spēju uzturēšanai un emocionālās labklājības uzlabošanai, un, radot svētku sajūtu, iepriecināt pansionāta iemītniekus Latvijas svētkos.

Rīgas sociālās aprūpes centram "Mežciems" atbalstu sniedza arī Štāba bataljona karavīri, kuri palīdzēja, zāģējot kokus, apkopjot ārējo teritoriju, salikot nolietotās mēbeles konteineros izvešanai, kā arī veicot citu nozīmīgus darbus.

Image
bilde
Foto: Foto: Zemessardzes 1. Rīgas brigāde
Foto: Zemessardzes 1. Rīgas brigāde

Rīgas sociālās aprūpes centrs “Mežciems” arī paudis pateicību par Štāba bataljonam paveikto. "Sirsnīgie un nopietnie karavīri palīdzēja sakopt Centra teritoriju. Zāģēja kokus, krāsoja āra atpūtas nojumi un veica citus nozīmīgus darbus, kuriem ikdienā nepietiek laika. Arī centra iedzīvotājiem tas bija piedzīvojums, skaistos un spēcīgos puišus vērojot pa logiem. Paldies Nacionālā bruņotā spēka Štāba bataljonam par ieguldīto laiku un darbu, un ceram uz turpmāku sadarbību," paudis sociālās aprūpes centra pārstāvis.

 

Dalies ar šo ziņu