Covid 19 pandēmijas dēļ pārceļ 4. maija NBS parādi Daugavpilī

Latvijā
Sargs.lv
parāde
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Ņemot vērā valstī izsludinātā ārkārtas stāvokļa pagarināšanu un noteiktos ierobežojumus, atcelta 4. maijā Daugavpilī plānotā Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 30. gadadienai veltītā Nacionālo bruņoto spēku diena un militārā parāde, informē Aizsardzības ministrija.

Ministrijā gan uzsver – iepriekš plānotie svētki Daugavpilij secen neies un notiks gadu vēlāk – 2021. gada 4. maijā, godinot Neatkarības atjaunošanas 31. gadadienu.

“Ārkārtas stāvokļa pagarināšana ir valstiski un sociāli atbildīgs lēmums, kas neapšaubāmi ietekmē mūsu visu ikdienu. Mums, kā vēl nekad, šodien jābūt vienotiem un atbildīgiem savā rīcībā un darbos. Tāpēc militārā parāde, kas šogad bija plānota Daugavpilī, nenotiks. Strādājam pie attālinātas svētku programmas, lai iepriecinātu Latvijas iedzīvotājus svētkos. [..] Esmu pieņēmis lēmumu, ka 2021. gadā Neatkarības atjaunošanas 31. gadadienai veltītie Brīvības svētku pasākumi, tai skaitā militārā parāde, notiks Daugavpilī.”
Pabriks
Aizsardzības minists
Artis Pabriks
“Brīvības svētki kādā no Latvijas pilsētām ir gadiem izlolota tradīcija, kas mums, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, ir ļoti svarīga, jo tā ir iespēja kopīgi ar visiem Latvijas iedzīvotājiem svinēt brīvību. Mums, karavīriem, zemessargiem un jaunsargiem, policistiem, robežsargiem un ugunsdzēsējiem, šogad bija jāsoļo militārajā parādē Daugavpilī, bet mēs kopā ar mediķiem tagad rūpējamies par mūsu visu – mūsu sabiedrības drošību.”
Komandieris
Nacionālo bruņoto spēku komandieris
ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš

Lai iepazīstinātu ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem arī tos iedzīvotājus, kuriem nav iespēju apmeklēt tradicionālo valsts svētku parādi 18. novembrī Rīgā, 2012. gadā aizsardzības nozare aizsāka jaunu tradīciju – valsts Neatkarības atjaunošanas dienā, 4. maijā, kādā no Latvijas novadiem organizēt Nacionālo bruņoto spēku dienu. Bruņoto spēku dienas pasākumi kopš 2013. gada norit ar devīzi “4. maijs - Brīvības svētki”.

Pirmā šāda diena notika 2012. gadā Rēzeknē, bet gadu vēlāk – Kuldīgā. 2014. gadā bruņotie spēki Brīvības svētkus svinēja Valmierā. Savukārt 2015. gadā svētkus svinēja Jelgavā – pilsētā, kura atzīmēja dibināšanas 750 gadadienu. 2016. gadā kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem 4. maiju atzīmēja Krāslavā, 2017. gadā Liepājā, 2018. gadā Madonā un pērn, svinot Latvijas armijas simtgadi, - Jēkabpilī.

Dalies ar šo ziņu