Viļānos godina Zemessardzes veterānus

Latvijā
Sargs.lv
veterāni
Foto: Foto: Zemessardzes 32. kājnieku bataljons

Viļānu kultūras namā svinīgā pasākumā tika godināti Zemessardzes Latgales 3. brigādes 32. kājnieku bataljona veterāni, kuri beiguši savas aktīvās dienesta gaitas Zemessardzē.

"Jūs visi patiešām esat paveikuši daudz, steidzoties kļūt par savas dzimtenes sargiem laikā, kas nebija viegls. Es ļoti cienu jūsu izlēmību. Jūsu ieguldījums ir ļoti būtisks, un šobrīd mēs varam lepoties, ka spējam būt līdzvērtīgi mūsu partneriem NATO," uzrunājot veterānus, sacīja Zemessardzes 32. kājnieku bataljona komandieris majors Edgars Belinskis.

Majors E. Belinskis pasniedza Zemessardzes 3. Latgales brigādes un bataljona apbalvojumus. Svinīgajā pasākumā veterānus arī godināja un sveica 3. Latgales brigādes kapelāns virsleitnants Rinalds Broks, Zemessardzes Veterānu apvienības priekšnieks majors Ilgvars Baumanis, Zemessardzes 32.kājnieku bataljona veterānu priekšnieks virsseržants Antons Cauņa, kā arī Viļānu novada pašvaldības izpilddirektors Andris Stafeckis.

veterāni

Foto: Zemessardzes 32. kājnieku bataljons

Svinīgajā pasākumā Zemessardzes 32. kājnieku bataljona veterānu priekšnieks virsseržants A. Cauņa arī stāstīja par paveikto, uzsverot Rušenicas piemiņas vietas sakopšanu. Pasākuma dalībniekus iepriecēja Viļānu Kultūras nama, Viļānu vidusskolas un Riebiņu novada Galēnu Kultūras nama pašdarbnieki, kā arī bērnu un jauniešu priekšnesumi.

Zemessardzes veterānu apvienībā darbojas bijušie zemessargi un profesionālā dienesta atvaļinātie karavīri, kuri sasnieguši 55 gadu vecumu vai atzīti par nederīgiem dienestam fiziskās sagatavotības vai veselības stāvokļa dēļ, bet vēlas uzturēt saikni ar Zemessardzi, aizsardzības ministra noteiktajā kārtībā, iegūstot Zemessardzes veterāna statusu.

Atbalstu veterānu godināšanas pasākuma organizēšanā sniedza Rēzeknes novads un pilsēta, Kārsavas, Ludzas, Ciblas un Viļānu novada pašvaldības. Zemessardzes 32. kājnieku bataljona veterānu godināšanas pasākums tradicionāli notiek katru otro gadu, sadarbojoties ar pašvaldībām.

Dalies ar šo ziņu