Atklāts ziņu portāls “Sargs.lv”

Latvijā
Sargs.lv
Sargs.lv
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks kopā ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu 6. novembrī atklāja Baltijā pirmo aizsardzības un drošības ziņu tematiem veltīto portālu “Sargs.lv”, kas nodrošinās uzticamu, pārbaudītu un aktuālu informāciju par aizsardzības un drošības jautājumiem Latvijā un ārvalstīs, kā arī veicinās sabiedrības informētību par rīcību dažādās apdraudējuma situācijās.

A. Pabriks uzsvēra, ka šāda projekta izveidē Latvija ir pirmā Baltijas valstu vidū. Tieši Latvijā tika izveidots NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs, kas tagad sniedz būtisku ieguldījumu cīņā ar dezinformāciju. “Sargs.lv” izveide ir nākamais solis.

“Mēs bijām vieni no pirmajiem, kas Eiropas Savienībā un NATO norādīja uz to, ka modernajā drošības sistēmā, tai skaitā arī hibrīddraudos, mūs apdraud sveša propaganda, viltus ziņas un meli, kas dažādos veidos ietekmē mūsu domas. [..] Mēs esam brīva un demokrātiska valsts, un “Sargs.lv” ir mūsu atbilde nepatiesajām ziņām un mēģinājumiem pateikt, ka mūsu valsts nav izdevusies, ka Latvijai nevajadzētu būt brīvai. [..] Es ticu, ka tā būs ļoti veiksmīga atbilde, jo mēs zinām, ka mūs vēro. Mūs vienmēr vēro. Bet brīva un liberāldemokrātiska valsts ir balstīta uz zinošiem pilsoņiem. “Sargs.lv” ir domāts tiem, kuri interesējas, kuri ir apzinīgi patrioti un zina, kāpēc mīl Latviju, brīvību un zina, kāpēc nepakļausies meliem.”
Pabriks
Aizsardzības ministrs
Artis Pabriks

Aizsardzības ministrs norādīja, ka ziņu portāla “Sargs.lv” galvenās mērķauditorijas ir,– karavīri, zemessargi un viņu ģimenes, ar aizsardzības nozari daļēji saistītā auditorija, kā, piemēram, drošības eksperti.

Jaunā ziņu portāla “Sargs.lv” sauklis ir “Droši ir zināt!”, un tā mērķis ir kļūt par primāro ziņu avotu, kur regulāri uzzināt par aizsardzību un drošību Latvijā un ārvalstīs. Tas vēstīs ne tikai par svarīgo, palīdzot saprast lietas būtību operatīvā brīdī, bet arī piedāvās noderīgu informāciju, kā preventīvi sagatavoties un izvairīties no dažādiem apdraudējuma riskiem. Savukārt nozares profesionāļiem portāls kalpos kā avots, kur uzzināt par drošības politiku, atrast izglītojošo informāciju savām dienesta gaitām un profesionālo iemaņu celšanai.

““Sargs.lv” ir īpašs ar to, ka šajā portālā jums, Latvijas sabiedrībai, būs iespēja skatīties uz ziņu vēstījumu caur karavīru veikumu, caur jūrnieku devumu un zemessargu ikdienas darbību. [..] “Sargs.lv” ir visaptverošās valsts aizsardzības sistēmas ļoti būtiska sastāvdaļa. Sabiedrībai būs iespēja saņemt pārbaudītas un drošas ziņas, piedalīties diskusijās un atrast to, ko ikdienā, iespējams, daudzreiz esat meklējuši – Latvijas pilsoņa vietu Latvijas valsts aizsardzības sistēmā.”
Kalniņš
Nacionālo bruņoto spēku komandieris
ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš

Portāla galvenais redaktors Kārlis Roķis, sacīja, ka “Sargs.lv”, ar uzticamas, iepriekš pārbaudītas un daudzpusīgas informācijas palīdzību ziņos par aktuālākajiem notikumiem aizsardzības jomā Latvijā un ārvalstīs. Tiks veidotas intervijas un viedokļa raksti, ar nozares ekspertiem, kā arī reportāžas no dažādām notikumu vietām. Tāpat redakcijas komanda informēs sabiedrību par praktiskām zināšanām, kā rūpēties par savu un savas ģimenes drošību.

“Portāla “Sargs.lv” galvenais sauklis ir “Droši ir zināt”. Mūsdienās katram sabiedrības loceklim ir jāatpazīst draudi gan valstij, gan sabiedrībai, gan arī vērtībām, par kurām iestājamies. Tāpat arī katram sabiedrības loceklim mūsu valstī ir jāprot aizstāvēt sevi, sava ģimene, sabiedrība un, nepieciešamības gadījumā, arī valsts. Šādas zināšanas un informāciju mēs grasāmies sniegt. Aicinu arī lasītājus – esiet droši, iesaistieties, stāstiet mums, kas jūs uztrauc. Kopā mēs meklēsim atbildes tāpēc, ka droši ir zināt.”

Jau ziņots, ka portāla “Sargs.lv” atklāšanas pasākums norisinājās Esplanādes parkā. Pasākuma muzikālo noformējumu nodrošināja Zemessardzes orķestris diriģenta kapteiņa Anda Kareļa vadībā. Tāpat pasākuma apmeklētājiem bija iespēja aplūkot jaunatklāto portālu, iepazīties ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes tehniku un ekipējumu, piedalīties dažādās aktivitātēs, kā arī uzzināt vairāk par dienestu bruņotajos spēkos.

 

Dalies ar šo ziņu