Pabriks ar Dānijas aizsardzības ministru vienojas par sadarbību kiberaizsardzības jomā

Latvijā
Sargs.lv

Pabriks ar Dānijas aizsardzības ministru vienojas par sadarbību kiberaizsardzības jomā

12.aprīlī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Dānijas aizsardzības ministru Niku Hakerupu (Nick Hækkerup) un vienojās par sadarbību kiberaizsardzības jomā ekspertu līmenī.

Kiberuzbrukumiem nepastāv valstu robežas, tāpēc starptautiskā sadarbība ir īpaši nozīmīga, lai cīnītos ar šo mūsdienu izaicinājumu, veicinot pieredzes apmaiņu un organizējot kopīgas apmācības,” sacīja A.Pabriks.

Dānijas aizsardzības ministrs informēja, ka, līdzīgi kā Latvijā, arī Dānijas aizsardzības ministrija no citām valsts institūcijām pārņēmusi vadību kiberaizsardzības jomā.

A.Pabriks Dānijas kolēģi informēja arī par Latvijas ieceri veidot NATO izcilības centru stratēģiskās komunikācijas jautājumos. Viņš norādīja, ka Latvija šobrīd meklē sadarbības valstis un cer uz Dānijas atbalstu idejas īstenošanā. Dānijas aizsardzības ministrs augstu novērtēja stratēģiskās komunikācijas nozīmi NATO mērķu sasniegšanā, īpaši jautājumos par dalību starptautiskajās operācijās.

Tikšanās laikā Latvijas aizsardzības ministrs pateicās Dānijai par iesaistīšanos patrulēšanā NATO gaisa telpā virs Baltijas (līdz šā gada aprīļa beigām gaisa telpu sargā Dānijas Karalisko gaisa spēku iznīcinātāji), un informēja, ka Baltijas valstis ir vienojušās palielināt savu ieguldījumu patrulēšanas nodrošināšanai.

Tāpat A.Pabriks uzaicināja Dānijas kolēģi piedalīties starptautiskajā Rīgas konferencē, kas notiks šā gada septembrī.

Puses pārrunāja arī situāciju Afganistānā, Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbības perspektīvas un citas aktualitātes.

A.Pabriks ieradās Dānijā 11.aprīlī, lai tiktos ar Dānijas divīzijas komandieri ģenerālmajoru Mikelu Ankeru Lollesgordu un Latvijas karavīriem, kuri piedalās divīzijas līmeņa mācībās "Yellow Knight".  Pēc tam ministrs lasīja lekciju Orhūsas universitātē par drošības aktualitātēm Baltijas reģionā.

Dalies ar šo ziņu