Latvija un ASV ciešāk sadarbosies kiberaizsardzības jautājumos

Latvijā
Sargs.lv

Latvija un ASV ciešāk sadarbosies kiberaizsardzības jautājumos

21.septembrī aizsardzības ministrs Artis Pabriks iepazīšanās vizītē tikās ar ASV vēstnieku Latvijā Marku Pekalu, kurš atzinīgi novērtēja Latvijas un ASV sadarbību aizsardzības jomā. Puses vienojās nākotnē ciešāk sadarboties arī kiberaizsardzības jautājumos.

„Latiņa ir uzlikta ļoti augtu, tādēļ mūsu nākotnes sadarbība ir atkarīga no tā, ar cik lielu entuziasmu turpināsim iesāktos projektus un meklēsim jaunus sadarbības veidus. Šobrīd uz sadarbību aizsardzības jomā lūkojos ļoti optimistiski,” norādīja ASV vēstnieks, uzsverot, ka Latvija ir viena no uzticamākajiem ASV partneriem aizsardzības jomā.

A.Pabriks norādīja, ka līdzšinējā Latvijas un ASV sadarbība ir bijusi ļoti veiksmīga un nākotnē jāmeklē arvien jaunas sadarbības iespējas, kas abām valstīm sniedz labu pieredzi.

Aizsardzības ministrs īpaši uzsvēra Latvijas Nacionālo bruņoto spēku sadarbību ar Mičiganas pavalsts Nacionālo gvardi, paužot cerību par veiksmīgu abu valstu sadarbību palīdzības sniegšanā Libērijā.

ASV vēstnieks atzinīgi vērtēja Latvijas valdības apņemšanos līdz ar iekšzemes kopprodukta pieaugumu palielināt arī aizsardzības budžetu, uzsverot, ka mūsdienu apstākļos ir ļoti svarīgi šo naudu izlietot iespējami efektīvi. Kā pozitīvo piemēru viņš minēja NATO gaisa patrulēšanu NATO gaisa telpā virs Baltijas, kas ir izcils viedās aizsardzības piemērs. Vēstnieks norādīja, ka arī ASV ir bruņoto spēku reformu procesā un Latvijas pieredze krīzes gados tai var būt noderīga.

Tāpat vēstnieks izteica atzinību par ziemeļu apgādes ceļa darbību kravu nogādāšanai uz un no Afganistānas, norādot, ka tam ir liels potenciāls arī nākotnē, kad notiks sabiedroto spēku izvākšanās no Afganistānas.

 

Dalies ar šo ziņu