Janvārī aprit 95 gadi kopš leģendārajām Ziemassvētku kaujām

Latvijā
4BF543D6E49F4C62B95E0BADABE5B71C.jpg

Janvārī aprit 95 gadi kopš leģendārajām Ziemassvētku kaujām

Šomēnes aprit 95 gadi kopš leģendārajām Pirmā pasaules kara Ziemassvētku kaujām. Atceroties šos notikumus un pieminot latviešu strēlnieku varonību vēsturiskajās kaujās, 7.janvārī notiks vairāki atceres pasākumi.

Ziemassvētku kauju muzejā Jelgavas novada Valgundes pagasta Mangaļos notiks Pirmā pasaules kara kaujas rekonstrukcija. 

Tās sākums 7.janvārī pulksten 14.

Kā informē Latvijas Kara muzejs, ar Nacionālo Bruņoto spēku un Jelgavas novada pašvaldības atbalstu, piedaloties militārās vēstures rekonstrukcijas klubu dalībniekiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, tiks demonstrēta latviešu strēlnieku sadursme ar vācu karavīriem. Kaujas rekonstrukcija notiks vēsturiskā vietā, kur tieši pirms 95 gadiem latviešu strēlnieki uzbruka vācu nocietinājumiem, t.i., vācu 114.artilērijas baterijas vietā - aptuveni 500 metru no Ziemassvētku kauju muzeja.

Sestdien pulksten 12 paredzēts arī piemiņas dievkalpojums Svētās Annas baznīcā Jelgavā, pulksten 16 - kritušo strēlnieku piemiņas brīdis Antiņu kapsētā, bet pulksten 17.30 - atmiņu ugunskuri Ložmetējkalnā, šī pasākuma ietvaros pulksten 18.00 notiks arī vīru kopas "Vilki" jaunā mūzikas diska "Brīvības kareivji" ieskandināšana. 

Jelgavas novada pašvaldība no dievkalpojuma norises vietas visiem, kuri vēlēsies piedalīties pārējos pasākumos, nodrošinās autobusu – tas jāmeklē Pētera ielā ar uzrakstu „Ziemassvētku kaujas”.

Dalies ar šo ziņu