Latvijā izvietotās NATO kaujas grupas karavīri iedzied kopīgu Ziemassvētku dziesmu

Kultūra (Papildināts)
Sargs.lv
NATO
Foto: štvrsž. Gatis Indrēvics

Latvijā izvietotās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas karavīri kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīriem piesnigušā Latvijas mežā iedziedājuši kopīgu Ziemassvētku dziesmu, tādējādi sūtot sveicienu visai NATO aliansei tuvojošajos svētkos.

Ideja pieder NATO, taču to realizēt palīdzēja NBS Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes štāba Komunikāciju daļas Taktiskās komunikācijas nodaļas speciāliste dižkareive Inga Ūdre, kura "Sargs.lv" atzīst, ka aptuveni nedēļas laikā kopā savākusi koristus - karavīrus no NATO kaujas grupas un Mehanizētās kājnieku brigādes. Visi kopīgi iemācījušies dziesmu, lai varētu to iedziedāt un uzfilmēt video klipu.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1700 karavīru no 11 valstīm – Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Ziemeļmaķedonijas.

Ikdienā sabiedroto karavīri piedalās kopīgās militārās mācībās ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.    

Image
NATO
 

 

Vienošanās par sabiedroto spēku klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā NATO paplašinātās klātbūtnes ietvaros tika apstiprināta NATO samitā Varšavā 2016. gada jūlijā,  šādi demonstrējot alianses vienotību un apņemšanos aizsargāt NATO dalībvalstis pret iespējamu agresoru. Savukārt jau 2017. gada 19. jūnijā Ādažu bāzē notika svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija.

Dalies ar šo ziņu