Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambļa mūzikas albuma prezentācijas koncerts

Kultūra
Sargs.lv
Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansamblis
Foto: Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansamblis

2022. gada 20. maijā plkst. 19.00 VEF Kultūras pils Lielā zālē notiks Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambļa mūzikas albuma “Tev un man” prezentācijas koncerts. Tajā uzstāsies solists kaprālis Gatis Supe, mūzikas albuma dziesmu autors un pianists seržants Sergejs Austris Universs, saksofonists kaprālis Lauris Suvaizdis, dziesmu teksta autors un trompetists kaprālis Klāvs Borozdins, trombonists seržants Artis Greckis, sitaminstrumentālists Rinalds Jukna, ģitārists Dzintars Vītols, estrādes ansambļa vadītājs un basģitārists Kaspars Orehovs, kā arī Baibas Jansones vadītā bērnu vokālā studija “Kukaiņi”. Līdzās Sergeja Austra Universa dziesmām koncertā skanēs Raimonda Paula, Sintijas Gravas, Viļņa Punkas un Valta Pūces skaņdarbi.

Paralēli mūzikas albuma tapšanai, Salacgrīvas Mākslas skolā norisinājās ansambļa mūziķu rīkotā bērnu zīmēšanas akcija. Mākslas skolas audzēkņu zīmējumi kļuva par mūzikas albuma dizaina pamatu un koncerta laikā tie tiks eksponēti uz skatuves projekcijas veidā.

“Mēs, mūziķi - karavīri, savā profesijā esam aicināti domāt par savas valsts drošību un nākotni, tās pamatu – ģimeni. Neskatoties uz to, ka mūzikas albuma tapšanas vēsture ir bijusi visai ilga un izaicinājumu pilna, mūsu galvenais virzītājspēks bija neatlaidīga doma tieši par bērniem. Ar savu ieceri mēs patiesi vēlamies sasniegt izvirzīto mērķi, lai mūsu izlolotais darbs būtu viegli saprotams un lai caur dziesmu bērnos varētu iesakņoties pamatvērtības, kuras tiek apdziedātas mūzikā,” – stāsta ansambļa vadītājs Kaspars Orehovs.
Image
Afiša

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra estrādes ansamblis ir viena no jaunākajām un arī atraktīvākajām orķestra grupām. Pēc savas būtības tā ir vitalitātes un azartiskuma iemiesojums, un tas jo īpaši izpaužas viņu spēlētajā mūzikā. Ansambļa repertuārā ir gan Latvijā labi pazīstamu mākslinieku kompozīcijas, gan pašu radīti oriģināldarbi, kuri spēj aizraut ikvienu ar savu spēku un enerģiju. Estrādes ansambļa darbību raksturo mīlestība pret Latviju un rūpes par tās nākotni, tāpēc sevišķa uzmanība tiek veltīta tieši jaunajai paaudzei. Neskatoties uz savu neilgo pastāvēšanu, ar savu jauneklību un entuziasmu ansamblis ir iekarojis daudzu klausītāju sirdis.

Ieeja koncertā – bez maksas. Bezmaksas ielūgumus uz koncertu ir iespējams saņemt VEF Kultūras pils biļešu kasē pirms koncerta, elektroniski www.eventbrite.com vai piesakot pa tālruni 26675175

Dalies ar šo ziņu