Latvijas baznīcas ieskandinās 101. Bermontiādes uzvaras gadadienu

Kultūra
Sargs.lv
baznīca
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Jau pavisam drīz Latvijas dievnamos, godinot 101. uzvaras gadadienu pār Bermonta karaspēku, atskanēs baznīcu zvani. “Sargs.lv” aptaujātie Latvijas lielāko kristīgo konfesiju vadītāji uzsver – baznīca ir neatņemama sabiedrības daļa turklāt dievnamu zvani šādi simbolizēs ne tikai Dieva varenību, bet arī prieku par uzvaru.

Konfesiju vadītāji atzīst, ka šī akcija tapusi pēc Aizsardzības ministrijas iniciatīvas.

“Baznīca ir sabiedrība, baznīca ir cilvēki. Luteriskā baznīca ir dabiska Latvijas sastāvdaļa, tādēļ arī mēs piedalāmies visos svarīgajos pasākumos. Lāčplēša dienas svinības, uzvara Bermontiādē ir īpaši svarīgas laikā, kad mums ir jācīnās ar citu neredzamu pretinieku – Covid19,” sacīja Latvijas Evaņģēliski Luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags.

Baznīcu zvani skanēs Latvijas Pareizticīgās baznīcas dievnamos. Rīgas un visas Latvijas Pareizticīgās baznīcas metropolīts Aleksandrs apliecināja, ka līdztekus zvanu skaņām dievnamos gaidāmi īpaši aizlūgumi.

“Visos Latvijas Pareizticīgās baznīcas dievnamos, kur vien būs tāda iespēja, tiks noturēti aizlūgumi par karavīriem un visiem dienestiem, kas gādā par Latvijas valsts drošību, par mūsu neatkarīgo Latvijas valsti un tās vadītājiem,” viņš apliecināja.

Tāpat akcijā piedalīsies Romas katoļu baznīca.

“Kristietībā baznīcu zvani ir tie, kas atgādina par lūgšanu laiku, aicina uz dievkalpojumu un uzmundrina, pauž prieku un uzvaru, piemēram, Lieldienu liturģijā tie tiek zvanīti, paužot prieku par Kunga augšāmcelšanos. Zvani ir arī Dieva visvarenības zīme. Parasti tie atrodas baznīcu torņos, lai jau no tālienes tos varētu redzēt un dzirdēt, kā arī lai ikviens atrastu ceļu līdz dievnamam, līdz ticībai, līdz Dievam.” uzsver Romas katoļu baznīcas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs.

Baznīcu torņos zvanu skaņas atskanēs šovakar pulksten 19.00

Dalies ar šo ziņu